Almere City FC heeft maandagavond gelijk gespeeld op bezoek bij Jong AZ. Na een moeizame eerste helft van Almere City FC en een aanvallende tweede helft waarin de wedstrijd beide kanten op kon vallen werd het uiteindelijk 3-3.

Zoals gezegd had Almere City FC het moeilijk in de eerste helft. Jong AZ begon met een hoog tempo en leek er zin in te hebben op het AFAS Trainingscomplex. De spelers van Tobiasen hadden daar geen antwoord op en raakte ook vaak op makkelijke wijze de bal weer kwijt als die eenmaal wel in bezit was. In de 16e minuut kwam Jong AZ dan ook verdiend op voorsprong nadat Efmorfidis de bal kwijt raakte op de eigen helft. De beloften van AZ kwamen er snel uit en het schot van Aboukhal was niet meer houdbaar voor Smits. Almere City kon daar enkel wat afstandsschoten tegenover zetten. Met zo’n afstandsschot kwam Venema nog het dichtste bij de gelijkmaker. Zijn schot van een meter of 18 ging via de bovenkant van de lat over het doel heen.

Aan de andere kant kwam Jong AZ er regelmatig gevaarlijk uit. De grootste mogelijk op de 2-0 was weggelegd voor Druijf. De spits omspeelde doelman Smits en schoot daarna vanaf de achterlijn hard op doel. Mirani moest de bal van de lijn wegwerken. Langzaamaan kwam Almere City FC echter wel meer in de wedstrijd en op het beste moment waarin je aan het einde van de eerste helft nog een gelijkmaker kan scoren viel die gelijkmaker ook. In de absolute eindfase van de eerste helft gaf Kip na een afgeslagen corner een voorzet die Verheydt er onbetwist in kopt. De scheidsrechter floot daarna ook direct af voor de rust, waar Jong AZ en Almere City FC beide met ÊÊn doelpunt in gingen.

Na rust was Almere City FC ook eindelijk in staat om om mee te gaan voetballen. Het tempo lag hoger, de passes kwamen vaker aan en er werden minder fouten gemaakt. Dit zorgde ervoor dat Almere City druk kon zetten op het doel van Jong AZ. Wanneer Almere City dan een hoekschop mocht nemen in de 51e minuut werd Balker onderuit getrokken, genoeg voor scheidsrechter Gerrets om de bal op de stip te leggen. Venema benut de penalty voor de voorsprong en in 6 speelminuten heeft Almere City FC de wedstrijd volledig omgedraaid. Maar hoe snel Almere de wedstrijd ook omdraaide, Jong AZ kwam nog sneller terug. Binnen een minuut maakte Druijf de gelijkmaker. De aanval van Jong AZ was goed, maar zo’n snelle gelijkmaker mag niet gebeuren. Dit seizoen gebeurt het echter te vaak. Na de gelijkmaker golft de wedstrijd alle kanten op, met kansen voor Aboukhal (redding Smits), Hammouti (schiet te gehaast naast) en Verheydt (prachtige voorzet van Loen maar Verheydt lobt de bal over het doel).

Een kwartier voor tijd is daar dan ook Efmorfidis die met een mooie solo actie naar binnen trekt en de bal over de grond in het hoekje schiet. De doelman is kansloos en Almere City heeft weer de voorsprong. Maar hoe ongelofelijk ook, ook dit keer geeft Almere City FC de voorsprong veel te snel weg. Na slechts 2 minuten maakte Aboukhal zijn tweede doelpunt van de avond voor de 3-3. 5 minuten voor tijd kon hij ook zijn derde van de avond maken wanneer Jong AZ hem na een goede aanval helemaal vrij voor het doel zet. De vleugelaanvaller schiet de bal echter hard over. Daarna begint Almere City FC aan een slotoffensief om alsnog met de 3 punten naar huis te gaan. Kaandorp en Vossebelt waren inmiddels al het veld in gebracht en in de 87e minuut kwam daar nog een spits bij. Ruud Boymans maakte zijn officiele debuut en mocht in de laatste minuten meestrijden voor de punten. Een prachtig moment voor Boymans, aangemoedigd door supporters en vooral zijn familie en vrienden die ook plaats hadden genomen in het uitvak.

De slotfase leverde een aantal kansen op voor Almere City FC, zo moest de doelman redding brengen op een schot van Venema, ging een voorzet van Loen er nog bijna in en mistte Vossebelt vervolgens de rebound. Het bleef dan ook 3-3, een uitslag die gezien de hele wedstrijd wellicht terecht was maar het had hier ook zomaar 6-6 kunnen worden en beide ploegen hadden de punten kunnen pakken. Wil Almere City dit soort wedstrijden echter winnen dan moet iedereen echt gaan leren hoe je een voorsprong vast moet houden want niet voor het eerst dit seizoen werd die makkelijk en ook snel weggegeven. Vooral als je de eerste voorsprong al zo snel weggeeft moet dat de tweede keer al helemaal niet meer gebeuren.

Het gelijkspel levert Almere City FC helaas ook weinig op, het blijft 10e op de ranglijst. Gelukkig voor ons staan de clubs nog dicht bij elkaar maar de wedstrijd van komende vrijdag is wederom een hele belangrijke. Dan komt Telstar, dat 3 punten meer heeft dan Almere City, op bezoek in het Yanmar Stadion. Alle steun is dan ook nodig in de wedstrijd tegen een, op dit moment, directe concurrent voor de playoff plekken. Kaarten zijn te koop via https://tickets.almerecity.nl.