Vanavond stond alweer de 7e oefenwedstrijd voor de start van de competitie op het programma. In het Polman Stadion was eredivisionist Heracles Almelo met … te sterk voor Almere City FC. 

Beide ploegen begonnen niet heel sterk aan de wedstrijd, maar toch kwam Almere City FC al snel op voorsprong. Uit een corner tikte Hammouti de bal in de 9e minuut in het doel van de gastheren. De bal leek via een speler van Heracles te gaan. Er was dan ook nog lang discussie of het een eigen doelpunt was, maar wij geven hem aan Hammouti. Hoewel Almere na dit doelpunt goed voor de dag kwam, kwam Heracles al snel weer langszij. Slechts 3 minuten later stond het alweer 1-1. Na een verdiende drinkpauze, het was immers nog 29 graden, lukte het Almere niet meer om gevaarlijk te worden voor het doel. Heracles lukte dat wel en nadat Dalmau zich wegdraaide kon hij de 2-1 binnenschieten.

In de 2e helft kwam Heracles goed van start en leek Silvester van der Water zijn oude club pijn te doen. Hij schoot de bal echter op de paal, waardoor de achterstand van Almere op 1 doelpunt bleef. In de tweede helft werd er ook weer aardig wat gewisseld. Edward Francis mocht zijn opwachting weer maken, nadat hij de afgelopen weken met Engeland <19 het EK in Finland speelde. Ook proefspeler Kevin Luckassen mocht in de tweede helft invallen om zich te bewijzen voor de technische staf. Veel gebeurde er echter niet meer in een verder saaie 2e helft. Het bleef dan ook 2-1 voor Heracles Almelo.

De volgende tegenstander in de oefencampagne is Go Ahead Eagles. Deze wedstrijd wordt zaterdag gespeeld en is niet toegankelijk voor supporters. Lokatie en tijd zijn dan ook niet bekend. De eerstvolgende wedstrijd die wel te bezoeken is wordt op 3 augustus op Sportpark Zoudenbalch gespeeld tegen Jong FC Utrecht.

Opstelling
Grim ( Kramer), Mirani, Hammouti ( Blackson), Loen, Seck ( Francis), Meijer, Ahannach ( Luckassen), Vossebelt, van Hilten ( van Vlerken), Receveur, Kip (Efmorfidis)