Almere City FC heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen MVV Maastricht. De 1.923 toeschouwers zagen dat in de slotfase van de wedstrijd de Limburgers op gelijke hoogte kwamen. Door dat gelijke spel heeft Almere City FC nog niet gewonnen in het Yanmar Stadion.

Twee goals binnen 1 minuut

Almere City FC begon prima aan de wedstrijd waarin het middenveld er prima op los combineerde, toch waren het de gasten die de eerste doelpoging mochten noteren, een schot van Van der Hurk werd gered door Plattel. Na die poging nam Almere City FC het initiatief en creëerde door een kopbal van Meijer een gevaarlijke doelpoging. In de 26e minuut kwam MVV op 0-1 door een goal van Van der Hurk die de bal over Plattel schoot met een lob balletje. Direct na de aftrap scoorde Almere City meteen de 1-1 in de touwen. Uit de draai wist Calcan de goalie van MVV te verrassen.  Beide ploegen gingen met een 1-1 stand rusten.

Almere vergeet zichzelf te belonen

In de tweede helft gingen de hemelpoorten boven het Yanmar Stadion open wat resulteerde in een prima combinerend Almere City. In de 61e minuut kreeg Almere City FC een hoekschop die via een eigen speler van MVV in het doel belande, City kwam terecht op een 2-1 voorsprong. Na de 2-1 vergat Almere City om te voetballen waardoor MVV steeds gevaarlijker werd. City hield lang stand maar in de 88e minuut kwam MVV alsnog op gelijke hoogte door een voorzet van de rechterflank die in het doel werd geschoten door Nys. Daarna werd er niet meer gescoord. Almere City FC vergeet zichzelf te belonen voor het goede veldspel.

Almere City FC heeft na vier wedstrijden 7 punten verzameld en is terug te vinden op de 6e plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Volgende week vrijdag wacht voor Almere City FC alweer de volgende thuiswedstrijd. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt tegen Jong FC Utrecht.