Almere City FC en SV Olympia ’25 zijn officieel een samenwerking aangegaan. Hiermee wordt de amateurvereniging uit Hilversum een partnerclub van Almere City FC. 

Almere City FC en SV Olympia ’25 hebben een convenant getekend waarmee de clubs officieel een samenwerking zijn aangegaan. Concreet betekend dit dat Almere City FC de derde klasser gaat helpen om hun jeugdopleiding te verbeteren en zullen er coaches van Almere af en toe naar Hilversum af reizen om hiermee te helpen. De selectie van Hilversum mag ook een wedstrijd spelen in Almere, waar er een video-analyse wordt gemaakt van hun prestatie. Hiermee krijgen ze meer inzicht in waarin ze zich kunnen verbeteren. Voorzitter Raymond Bosch van SV Olympia ’25 laat op facebook weten blij te zijn met de samenwerking: ‘We hebben met de ondertekening van deze samenwerking een mooie stap gezet. Almere City gaat voor binding met partnerclubs, ze komen niet alleen wat halen maar ook wat brengen’.

Naast het helpen op technisch vlak zal Olympia ook gaan fungeren als vangnet voor spelers die bij Almere City FC niet goed genoeg bleken, zij zullen het advies krijgen verder te voetballen in Hilversum. Ook is het de bedoeling dat Almere City FC jaarlijks een oefenwedstrijd speelt tegen Olympia, dit kan met het eerste of met Jong Almere City FC.

De overeenkomst is natuurlijk niet alleen gunstig voor Olympia. Ook voor Almere City FC valt hier flink wat voordeel uit te halen. Door de samenwerking vergroot je namelijk de binding met de regio, die zich hiermee uitbreid naar buiten de polder. Ook, en misschien wel het belangrijkste, zorg je hiermee voor een grotere vijver waar je talenten uit kan vissen. Je kennis van de regio wordt vergroot en het spotten van talenten kan met de samenwerking een stuk makkelijker.