Het was vanavond de laatste wedstrijd in de competitie van 2020-2021. Met nog 4 ploegen die strijden om directe promotie, waar Almere City onderdeel van uitmaakte. Het had daarvoor zelf moeten winnen van Jong PSV. Maar ondanks een behoorlijk aantal kansen kwam Almere niet verder dan 1-1. Daardoor mag Almere City zich gaan opmaken voor de play-offs.

Het duel in Almere begon timide, het was lang wachten op de eerste kans van de wedstrijd. Er kwamen wat mogelijkheden voor Almere voorbij maar het eerste moment dat echt gevaarlijk werd was pas in de 25e minuut voor Jong PSV. De bezoekers namen een korte vrije trap waarna er vrij uitgehaald kon worden. Dat gebeurde dan ook en een heerlijk schot spatte, gelukkig voor ons, uiteen op de lat. Aan de andere kant kwamen daarna grote kansen voor Almere City . Zo ging Yeboah er met de bal vandoor en legde hij netjes terug op Verheydt. De spits schoot de bal op doel maar vond doelman Spenkelink op zijn pad. Dezelfde doelman bracht daarna redding op een schot van Koolwijk en zag een schot van Helstrup slechts enkele centimeters langs zijn doel gaan. Een eerste helft die langzaam op gang kwam maar uiteindelijk de grootste kansen voor Almere City bezorgde.

Almere City kwam echter niet goed uit de kleedkamers en zag in de 48e minuut de score geopend worden door Oppegard. Zoals vaker dit seizoen kreeg City dus weer een doelpunt tegen vlak na rust en moest het nu gaan knokken voor de laatste kans op directe promotie. Iedereen die een rood shirt droeg in het Yanmar Stadion ging op zoek naar de gelijkmaker. Het vuurwerk moest echter van buiten het stadion komen waar supporters een aantal potten vuurwerk hadden aangestoken om de spelers op te zwepen. Het bracht direct het gewenste effect. Terwijl het vuurwerk nog de lucht in ging, ging ook Breedijk de lucht in bij een hoekschop van Almere City. De kale verdediger torende boven alles en iedereen uit en kopte de bal tegen de touwen voor de 1-1. Een hectische slotfase was het gevolg. Almere City zette alles op alles om de winnende treffer te forceren en kreeg daar ook de kansen voor. Telkens was het de doelman van Jong PSV die daar een antwoord op had. Zo stopte hij een vrije trap van Smeets, een inzet van Breedijk en gevaarlijke kopballen van Verheydt. Zelfs een goed en hard ingeschoten poging van onze spits wist hij te stoppen. Aan de andere kant kreeg Jong PSV de ruimte om te counteren en bracht ook Woud cruciale reddingen. In de blessuretijd wist Jong PSV er weer snel uit te komen met zo’n counter. De ingevallen Thibaut Lesquoy stopte de doorgebroken aanvaller met een overtreding en zag scheidsrechter Perez de directe rode kaart trekken.

Verslag gaat verder onder de tweet

Dat was een rode kaart met gevolgen. Almere City moet zich door het gelijkspel namelijk gaan opmaken voor de play-offs, en daar zal de verdediger nu een schorsing tegemoet zien. In de eerste ronde van de play-offs zal NEC de tegenstander zijn. Zij komen zaterdagavond om 21:00 op bezoek in het Yanmar Stadion. Het zullen spannende play-offs worden, al helemaal omdat dit seizoen de play-offs over enkele wedstrijden gespeeld zullen worden.

Op het moment van schrijven is de strijd om directe promotie nog in volle gang. NAC Breda is inmiddels afgehaakt na een 3-2 verloren partij bij Cambuur maar Go Ahead Eagles maakt nog alle kans om boven De Graafschap te eindigen. De Deventenaren wisten zelf te winnen op bezoek bij Excelsior, maar op het moment van schrijven wordt de wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond Sport nog gespeeld. De wedstrijd werd gestaakt vanwege noodweer en wordt nu pas uitgespeeld. De Graafschap weet daardoor ook precies wat het moet doen: Winnen. Alleen dan voegt De Graafschap zich bij Cambuur in het rijtje van gepromoveerde clubs, bij elk andere resultaat is Go Ahead Eagles gepromoveerd.

Voor ons wacht dus de play-offs. Tot zaterdag!

Almere City FC
1 – 1
Jong PSV
Eerste Divisie