Almere City FC heeft vrijdagavond in een uitverkocht Yanmar Stadion met 2-0 gewonnen van Telstar. De ploeg van Ole Tobiasen klimt daardoor naar plek 4 in de Keuken Kampioen Divisie en verstevigd de eerste plek in de vierde periode met 18 punten uit 6 duels.

Goede eerste helft, wel twee blessure’s

Almere City FC begon goed aan het duel tegen Telstar, na 8 minuten spelen kreeg City de eerste echte kans op de openingstreffer nadat Hoefdraad werd neergehaald door Najah en een vrijetrap verdiende, die in de handen van Zonneveld werd geschoten door Loen. Een paar minuten later kon Hoefdraad de bal in het doel koppen maar hij mikte precies in de handen van Zonneveld. Na 19 minuten spelen was de ban gebroken. Efmorfidis schoot de 1-0 binnen nadat de bal in eerste instantie werd verloren. Na 21 minuten moest Tobiasen gedwongen wisselen nadat Alhaft geblesseerd uitviel na een overtreding een paar minuten eerder. En niet veel later moest ook Seck het veld verlaten met een blessure. 10 minuten voor de rust was daar dan toch bijna de 2-0 nadat Efmorfidis op de paal schiet en een schot van Beschop via de doelman over gaat.

Matige tweede helft, wel de punten

Het begin van de tweede helft gebeurde er niet veel. Pas een kwartier voor tijd besliste Youri Loen de wedstrijd door de bal met een laag schot in de verre hoek te schieten achter doelman Zonneveld. Daarna kreeg Meijer nog een goede mogelijkheid op de 3-0 maar zijn schot ging over.

Evenaring Clubrecord

Door de zege van Almere City FC op Telstar staat Almere City FC 4e in de Keuken kampioen Divisie en heeft met 59 punten een evenaring van het eigen clubrecord. In de vierde periode staat Almere City aan kop met 18 punten uit 6 duel. Tweede staat Sparta met 13 punten.

Maandag op bezoek bij FC Dordrecht

Aankomende maandag op tweede paasdag gaat Almere City FC op bezoek in Dordrecht. Bij winst op Dordrecht is Almere City FC zeker van de Play-offs en bij verlies van Top Oss en RKC is de ploeg zelfs zeker van de halve finale bij gunstige uitslagen op andere velden kan City zelfs de vierde periode veroveren. kaarten voor dit duel zijn te koop via de officiele website van Almere City FC tot a.s. maandag 10:00 uur.