De club heeft de aflopende contracten van 5 spelers formeel opgezegd, dat meldt Omroep Flevoland. Almere City FC moet voor 1 april laten weten welke aflopende contracten (nog) niet verlengd worden, anders lopen deze automatisch met nog één seizoen door.

Delvechio Blackson, Ruggero Mannes, Mees Kaandorp, de op dit moment aan Helmond Sport verhuurde Jelle Goselink en Jearl Margaritha krijgen binnen kort de formele ontslagbrief op de deurmat. Dat betekend echter nog niet dat het daarmee zeker is dat ze volgend jaar niet meer voor Almere City zullen spelen. Er bestaat nog een kans dat de club de komende tijd met de spelers in gesprek zal gaan over hun toekomst in Almere.

Met Tim Receveur, Damon Mirani, Thomas Verheydt en Agil Etemadi zijn deze gesprekken in volle gang. Ook hun contract loopt komende zomer af maar Almere City wil ze graag behouden.

Naast de aflopende contracten is ook bekend dat de gehuurde Xian Emmers en Elias Sorensen terug zullen keren bij hun werkgevers, respectievelijk Internazionale en Newcastle United.