Almere City FC speelde alweer de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding. Nadat Almere City FC de laatste oefenduel verloor met 3-0 van Jong FC Utrecht won de ploeg van Gertjan Verbeek woensdagmiddag met 3-0 van MVV Maastricht. Het duel werd gespeeld op sportpark Parkhout in Nieuwengein.

Almere City FC begon goed aan het duel tegen MVV Maastricht en bepaalde het spel. Dat leverde al vrij snel enkele mogelijkheden op voor de ploeg van Gertjan Verbeek. De eerste goal viel al na 8 minuten nadat Jorrit Smeets de bal van randje 16 over het de keeper stifte. Gertjan Verbeek die in de eerste oefenwedstrijden nog rustig observeerde was nu wat nadrukkelijker aanwezig langs de zijlijn om aanwijzingen te geven aan de spelers. Almere City FC bleef na de openingsgoal aanvallend voetbal spelen waarna Alhaft een snoeihard schot via de onderkant van de lat uiteen zag spatten. Na iets minder dan een half uur spelen verdubbelde Almere City FC wel de voorsprong. Maarten Pouwels werd wegestuurd met de bal en schoot de bal simpel langs de Limburgse doelman in het doel. Op slag van rust pikte ook Tim Receveur zijn doelpuntje mee in de voorbereiding en zorgde voor een 3-0 ruststand.

Met een aantal andere spelers begon Almere City FC aan de tweede helft. Gertjan Verbeek was ditmaal iets kritischer op de spelers en schroomde niet om van zich te laten horen langs de zijlijn. Almere City FC had weinig moeite met MVV in de tweede helft maar wist zelf ook amper gevaarlijk te worden en zo won Almere City FC het vierde oefenduel in de voorbereiding met 3-0 van MVV Maastricht.

Almere City FC speelt aankomende zaterdag alweer de volgende oefenduel. In Almere is het Duitse SV Meppen de tegenstander. Het duel wordt echter achter gesloten deuren gespeeld.