Almere City FC heeft vrijdagavond in het Yanmar Stadion directe concurrent en nummer 2 van de ranglijst NAC Breda verslagen. Almere City FC dat dit seizoen tegen topteams goed voor de dag komt wist ook de geel zwarte combinatie met 0 punten terug te sturen naar Breda. Almere City FC kende weinig moeite met een gehavend NAC Breda.

Eerste helft

Nadat de spelers met een spectaculaire opkomst het veld van het Yanmar Stadion betraden kon de wedstrijd beginnen. De eerste kans van de wedstrijd was al na twee minuten voor de bezoekers. Een vrijetrap van oud-Almere City FC spits Nick Venema werd door Micheal Woud gepakt. Daarna gebeurde er lange tijd weinig en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Na ruim een kwartier spelen kwam de eerste kans voor Almere City FC, een hard schot van Oussama Bouyaghlafen werd geblokt en leverde een corner op voor Almere City FC die niet gevaarlijk werd. Precies op de helft van de eerste helft had Thomas Verheydt de 1-0 moeten maken maar de spits kopte de bal tegen Nick Olij aan de doelman van NAC Breda. Almere City FC werd sterker en sterker maar moest oppassen voor de tegenaanval. Na bijna 35 minuten spelen was het Frederik Helstrup die de bal ongelukkig aanraakte en de val bijna in eigen doel schoot. Daarna ging Almere City FC verder met goed verzorgd voetbal spelen tegen NAC Breda en dat resulteerde op slag van rust in de 1-0. De Deense spits Elias Sorensen kopte de bal over doelman Nick Olij het doel in en zorgde ervoor dat er bij rust een 1-0 stand stond op het scorebord.

Tweede helft

De eerste kans in de tweede helft was net zoals in de eerste helft voor NAC Breda, oud-Almere City FC speler Dion Malone schoot van afstand naast het doel van Micheal Woud. Een minuutje later raakte Tim Receveur met een prima schot de paal. Almere City FC had daar de 2-0 moeten maken. NAC Breda kreeg amper tot geen kansen in Almere, een schotje van van Hooijdonk werd een eenvoudige prooi voor Micheal Woud. Elias Sorensen had Almere City FC in de 58e minuut bijna op 2-0 kunnen schieten maar de Deense spits zag dat doelman Nick Olij de bal met een mooie redding uit het doel hield. Toch kreeg NAC in de 73e minuut een levensgrote kans op de gelijkmaker van McIntosh, maar Micheal Woud zat er weer goed bij. 10 minuten voor tijd kwam de bevrijdende 2-0 voor Almere City FC, Faris Hammouti schoot van afstand de bal in de verre hoek en liet Nick Olij kansloos. Daarna werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en dus won Almere City FC alweer de 4e topper dit seizoen.

Door de zege van Almere City FC op NAC Breda klimt de ploeg van Ole Tobiasen over NAC Breda heen op de ranglijst naar de 2e plaats met maar 1 punt minder dan koploper Cambuur Leeuwarden. Volgende week vrijdag speelt Almere City FC de uitwedstrijd in Amsterdam tegen Jong Ajax. Jong Ajax