Almere City FC speelde zaterdagmiddag voor het eerst sinds 28 februari weer een thuiswedstrijd in het Yanmar Stadion met publiek. In een vriendschappelijk duel werd jong Ajax met 2-0 verslagen.

Jong Ajax bracht de wedstrijd onder toeziend oog van ruim 800 supporters de wedstrijd in gang. De eerste kans was na ruim 10 minuten voor de Amsterdammers, Sontje Hansen miste een grote kans op de openingstreffer , hij schoot net naast. De eerste kans voor Almere City FC kwam na ruim 18 minuten voetballen. Uit de draai schoot Goselink recht in de handen van doelman Reiziger. Een minuut later was het Margaritha die de bal snoeihard op doel schoot maar hij zag zijn schot vervolgens op de lat belanden. In de daaropvolgende corner was het Mirani die de lat raakte. Zo pakte Almere City de overhand en pakte het ook verdiend de voorsprong n de 22e minuut, toen was het wel raak. Mees Kaandorp schoot de bal in het doel op aangeven van Margeritha nadat Almere City op het middenveld goed de bal veroverde. De aanvallers speelde het daarna goed uit voor de voorsprong. Tot vlak voor rust gebeurde er daarna vrij weinig. Maar in de 45e minuut was er slordig balverlies bij Jong Ajax waarna Jelle Goselink alert was en de score naar 2-0 tilde. Het was ook direct de ruststand.

Tweede helft

Almere City FC begon de tweede helft met een flink aantal wijzigingen, evenals Jong Ajax. Aninkora begon meteen goed en speelde een Amsterdammer door de benen en liep op de goal af maar stuitte op de doelman van Jong Ajax. Verheydt kreeg na ruim 60 minuten de kans om de 3-0 binnen te schieten. Maar de Amsterdamse doelman wist zijn schot te keren.

Inmiddels mocht Nicky van Hilten zijn rentree maken in het Yanmar Stadion. Zijn contract is afgelopen seizoen niet verlengd maar hij zijn conditie op peil houden bij de selectie van Tobiasen. De rechtsback verving Bram van Vlerken.

Pinas kreeg in de 75e minuut een goede kans om iets terug te doen namens jong Ajax. Maar hij schoot de bal echter naast het doel van Etemadi. In de 80e minuut lag het spel enkele minuten stil nadat jong Ajax speler Salah-Eddine het veld per brancard moest verlaten. Voor hem kwam er geen vervanger meer in het veld waardoor Jong Ajax de wedstrijd met 10 man uitspeelde.

Levi Bouwense zorgde er persoonlijk voor dat Jong Ajax niet kon scoren met een uitstekende actie nadat de spits van de bezoekers diep werd gestuurd. De spits had een ruime meter voorsprong maar Bouwense wist hem op het laatste moment van de bal te ontfrutselen met een mooie tackle. Vlak voor het eindsignaal kreeg Tunga nog een kans op de 3-0 nadat hij puur op inzet door de verdediging van Jong Ajax dwarrelde. De Amsterdamse goalie was echter alert op zijn inzet.Daarme won Almere City FC met 2-0 van jong Ajax en blijft ongeslagen in de voorbereiding.

Opstelling eerste helft:

Woud, Van Vlerken, Mirani, Flamingo, Blackson, Receveur, Reemnet, Koolwijk, Kaandorp, Goselink, Margaritha.

Opstelling tweede helft:

Etemadi, Van Vlerken (’61 van Hilten), Mirani (’60, Rullens), Lesquoy, Bensabouh, Tunga, Aninkora, Verheydt, Gauna, Bouyaghlafen