Almere City FC is er vrijdagavond in geslaagd om ook de tweede wedstrijd in de vierde periode te winnen. Zonder Alex Pastoor die corona heeft werd in het eigen Yanmar Stadion ,hekkensluiter Helmond Sport met 3-0 verslagen onder toeziend ook van 2381 supporters.

Pouwels die Almere City FC in de slotfase nog naar de overwinning schoot kreeg de voor voorkeur boven Wildeboer. Almere City FC nam meteen het initiatief en richtte wat speldenprikjes uit voor het doel van Helmond Sport. Na ruim een kwart wedstrijd spelen kreeg Almere City FC een strafschop nadat van Leeuwen werd gehaakt in het strafschopgebied. Oud-Helmond speler Duijvenstijn schoot de penalty vervolgens in het rechterhoekje en bracht Almere City FC daarmee op voorsprong. Almere City FC controleerde de wedstrijd en kwam niet in gevaar tegen Helmond Sport. Op slag van rust kreeg Almere City FC een vrijetrap aan de linkerkant en die werd vervolgens via een eigen speler het doel in geschoten. Zo ging Almere City FC met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam Almere City FC na 7 minuten al op een 3-0 voorsprong. Bakker schoot de bal met een lange haal naar voren waarmee die Pouwels vrij voor de doelman zette. De spits miste echter een 1 op 1 kans maar in de aanval daarna schiet van Leeuwen de bal via de linkerkant in het doel. In de 80e minuut moest Helmond Sport met een man minder verder. De ploeg had immers al 5 keer gewisseld maar door een blessure aan de kant van Helmond Sport moest de ploeg uit Brabant de wedstrijd uitspelen met 10 man. Almere City FC dringde in de slotfase niet meer aan voor de 4-0 maar gaf ook niks weg tegen Helmond Sport en zo won de ploeg met 3-0.

Door de overwinning klimt Almere City FC naar de 16e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. A.s. maandag kan de ranglijst er anders uitzien omdat dan bijna alle ploegen behalve Almere City FC en Jong Ajax in actie komen. Volgende week vrijdag staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. In het Yanmar Stadion komt het FC Den Bosch van oud-Almere City FC trainer Jack de Gier op bezoek.