Almere City FC heeft vanavond in Zeewolde de tweede oefenduel van de voorbereiding gespeeld. Tegen een Regio Selectie uit Zeewolde won de ploeg van Michele Santoni met 10-0.

Voor Almere City FC was het pas de tweede oefenduel in de voorbereiding nadat vorige week vrijdag sc Buitenboys werd verslagen met 4-0 won City vandaag met overtuigendere cijfers van Regio Selectie Zeewolde.

Almere City FC was nog zoekende in de openingsfase maar na goals van Vaarnold, Bensabouh, Walian en een benutte strafschop van Receveur stond het na een half uur al 4-0 voor de Almeerders. Na het eerste half uur ging City door met scoren, een minuutje later maakte Receveur zijn tweede van de avond en dat was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft begon City sterk. Een vrije trap van Youri Loen belande bovenop de lat. Daarna duurde het even voordat er werd gescoord, in de 58e minuut scoorde Meijer, die daarna geblesseerd het veld verliet, de 6-0 binnen en twee minuten later was het Mirani met de 7-0. Negen minuten voor tijd maakte Ricardo Kip de 8-0 en meteen de 9-0. In de 86e minuut scoorde Bensabouh de 10-0 wat ook meteen de eindstand betekende.

Aankomende donderdag staat er voor de ploeg van Michele Santoni de volgende oefenwedstrijd alweer op het programma. Op het trainingscomplex van Almere City FC zijn de Ajax Amateurs de tegenstander, Vorig seizoen zijn de Amsterdammers gepromoveerd naar de derde divisie. De toegang is gratis en de Aftrap is om 19:00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op veld 7.

Opstelling 1e helft:
Kramer, Vos, Brobbey, Mannes, Balker, Bensabouh, Receveur, Ahannach, Hoefdraad, Walian, Vaarnold

Opstelling 2e helft:
Plattel, Van Hilten, Hammouti, Mirani, Blackson, Krant, Kip, Loen, Goseling, Meijer ( Bensabouh), Efmorfidis