Almere City FC heeft woensdagavond ook de tweede oefenduel in de voorbereiding gewonnen. In Swifterbant was Almere City FC met 7-0 te sterk voor Regioteam Dronten. Almere City FC speelde net als in het gewonnen oefenduel tegen sc Heerenveen O23 met twee verschillende teams.

Na ruim 16 minuten viel het eerste doelpunt op het sportcomplex van Swift’64, Frederik Helstrup schoot van ruim 25 meter de 1-0 binnen. Twee minuten later was het Joris Smeets die via een vrijetrap schitterend raak schoot. Tim Receveur schoot niet veel later de 3-0 binnen en in de 24e minuut bracht Jonas Arweiler de ruststand op 4-0.

Met een ander elftal begon Almere City FC met een nieuw elftal aan de tweede helft. Almere City FC had tot de 66e minuut nodig voor een goal in de tweede helft. Daniel Breedijk kopte een corner binnen. De 6-0 kwam op naar van Ahannach die scoorde via een puntertje. Tien minuten voor het einde besliste Ahannach met een prachtige krul de eindstand op 7-0.

Almere City FC speelt aankomende vrijdag alweer de volgende oefenwedstrijd. In Utrecht in Jong FC Utrecht de tegenstander om 16:00 uur.

Opstelling eerste helft:
Etemadi, van Vlerken, Leeuwin, Helstrup, Receveur, Duijvestijn, Lesquoy, Arweiler, van Hoeven, Smeets, Resink

Opstelling tweede helft:
Keller, Tunga, Ahannach, Pouwels, Resink, Breedijk, Gauna, Beaumont, Hoogenboom, Reemnet, Esajas