Almere City FC heeft vanavond in het Mandemakers stadion met 0-1 gewonnen van RKC Waalwijk. De ploeg van Michele Santoni kwam in de eerste helft op voorsprong en gaf het niet meer weg. Het is voor Almere City FC alweer de derde overwinning op rij.

Almere City FC begon met de zelfde elf als vorige week tegen Jong AZ, toen werd er met 2-0 gewonnen in het Yanmar Stadion. RKC Waalwijk begon vrijdagavond scherp aan het duel en dat leverde al in de zevende minuut een schot van buiten de 16 op die op de paal belande. Een minuutje later kwam Almere City FC weer goed weg nadat Mirani een bal van de doellijn schoot. In de elfde minuut kreeg City de eerste kans van de wedstrijd, Loen draaide een hoekschop gevaarlijk de 16 in maar die kon redelijk eenvoudig worden uitverdedigd door de defensie van RKC. Almere City FC kroop daarna langzaam uit zijn schulp en dat leverde diverse kansen op voor de ploeg van Santoni. Meijer kon een voorzet van Seck niet in het doel werken, zijn schot werd gepakt door Vaessen.

Almere op voorsprong

In de 28 minuut kwam Almere City FC dan toch op 0-1 nadat Quasten namens de Waalwijkers balverlies leed en daar profiteerde Recveur aan die de bal met buitenkant rechts in de verre hoek schoot. Het was een wonder dat Receveur nog op het veld stond want even daarvoor kwam hij met een hoog gestrekt been in, maar scheidsrechter Oostrom gaf slechts geel aan de middenvelder. RKC was na de openingstreffer opzoek naar de gelijkmaker. Oud Almere City FC speler Quasten schoot van ruime afstand op de lat. Toch ging Almere City FC met een 1-0 voorsprong de rust in.

Lastige tweede helft

RKC begon de tweede helft nadrukkelijk aan het zoeken naar de gelijkmaker maar Seck voorkwam dat de Waalwijkers op gelijke hoogte kwamen. Een uitbraak van Almere City FC leverde een van richting veranderde schot van Efmorfidis op die maar net werd weggestompt door Vaessen. Almere City FC had het lastig in de tweede helft en kwam er voetballend nauwlijks meer uit. Een schot van Seys in de 80e minuut ging maar rakelings naast het doel van Etemadi. In de slotfase van het duel waarin er maarliefst 5 minuten extra tijd waren raakte Kip nog de paal. Almere City FC won uiteindelijk het duel met 0-1.

Opstellingen

Opstelling Almere City FC: Etemadi, van Vlerken, Balker, Mirani, Seck, Receveur, Ahannach, Loen, Alhaft, Meijer, Efmorfidis.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten, Rienstra, Seys, Tahiri, Sow, Spierings, Hansson.

Volgende wedstrijd

Volgende week vrijdag speelt Almere City FC weer een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Michele Santoni neemt het op in De Goffert tegen NEC Nijmegen. Kaarten voor dit duel zijn te bestellen via de officiele site van Almere City FC.