Almere City FC is 2021 goed begonnen. Op de tweede dag van het jaar stond meteen een topper op het programma. In het Yanmar Stadion was Almere City FC met 1-0 te sterk en slaat een gat van 8 punten met De Graafschap.

Eerste helft

Almere City FC en De Graafschap betraden het Yanmar Stadion met een lichtshow zoals we die tegen NAC Breda ook al zagen. De eerste mogelijkheid voor Almere City FC kwam al naar 2 minuten. Bouyaghlafen kreeg de bal bij de tweede paal niet goed op zijn hoofd waardoor de bal naast ging. Een paar minuten daarna was het Verheydt die met een schot doelman de Boer testte, maar de goalie stond goed op te letten. Daarna golfde in hoog tempo het spel op en neer en kregen ook de Superboeren enkele kansen. De grootste van de eerste helft voor De Graafschap kwam na 21 minuten. Een voorzet van rechts werd door Konings van dichtbij niet goed geraakt waardoor City goed weg kwam. Almere City FC leek zich niet van de wijs te laten brengen en kwam twee minuten later zelfs met een grote kans. Sorensen stond vrij bij de tweede paal en hoefde alleen nog een hoek te kiezen maar koos voor een kopbal richting de doelman.

Na een half uur spelen en werd het spel wat slordiger aan de kant van De Graafschap. Een vrijetrap van Koolwijk komt bij de tweede paal terecht en werd weer richting de 1e paal gekopt maar Helstrup ziet de bal door Seuntjes achter worden gekopt. Bouyaghlafen kopte in de 34e minuut de bal net naast na een perfecte voorzet van Lesquoy. Daarna werd ook Almere City FC wat slordiger en dat resulteerde in een 0-0 ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft gebeurde er lange tijd vrij weinig en speelde beide ploegen slordig. Pas in de 66e minuut was er een kans te noteren. De Graafschap kreeg via Seuntjens die over het doel kopt een kans op de treffer. Twee minuten later hield Woud Almere City FC in de wedstrijd. Lieftink kon vrij aannemen op de 11 meter en schiet op doel. Woud met een prima redding voorkwam de treffer. Almere City FC had het lastig om het eigen spel te spelen en De Graafschap drong dan ook aan. Het spel speelde zich af op de helft van Almere City FC maar De Graafschap wist niet tot grote kansen komen.

In de 90e minuut kreeg Almere City FC een hoekschop en niemand minder dan Thomas Verheydt bracht Almere City FC op voorsprong met het hoofd. Almere CIty FC leek opweg naar de 1-0 maar diep in blessuretijd kreeg De Graafschap nog een mega kans op de gelijkmaker maar de bal ging naast. Higler floot daarna af en zo bezorgde een late treffer van Verheydt, Almere City FC de 3 punten.

Gat met achtervolgers

Door de zege komt Almere City FC naast koploper Cambuur Leeuwarden met 43 punten. De Leeuwarders hebben wel nog een duel minder gespeeld en komen morgen in actie op bezoek bij FC Eindhoven. Het gat met nummer 3 De Graafschap is vergroot tot 8 punten. De ploeg van Ole Tobiasen is ook zeker van play off voetbal, voor een periodetitel moet de ploeg nog een week wachten en is afhankelijk van Cambuur.

Almere City FC
1 – 0
De Graafschap
Eerste Divisie