Almere City FC is er vrijdagavond in geslaagd om FC Dordrecht in de slotfase te verslaan aan de Krommedijk. In een zonnig Dordrecht waar er geen uitsupporters welkom waren won Almere City FC met 3-2.

De wedstrijd aan de Krommedijk begon een kwartiertje later aangezien de spelersbus van Almere City FC in de file stond richting Dordrecht. Een handjevol toeschouwers en een heerlijk zomerzonnetje maakte van het wachten geen straf in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Almere City FC maakte vanaf de openingsfase meteen het spel op de helft van FC Dordrecht. De ploeg van oud-Almere City FC trainer Michele Santoni stond echter goed te verdedigen waardoor Almere City FC er nauwelijks doorheen kwam. De bezoekers kwamen er in de 8e minuut meteen uit en scoorde direct een doelpunt. Oud-Almere City FC speler Stijn Meijer opende de score voor de Schapenkoppen. Almere City FC ging daarna weer door met aanvallend voetbal spelen rond de 16 van FC Dordrecht, maar de ploeg van Gertjan Verbeek schoot veel te weinig op doel en creëerde ook amper kansen. 5 minuten voor rust besloot Maarten Pouwels het eens van afstand. De spits schoot de bal in de linker onderhoek raak. Beide ploegen gingen met een 1-1 stand de rust in.

In de tweede helft kwam Almere City FC in de 55e minuut op voorsprong. Een hoekschop van Almere City FC werd door Daniel Breedijk in de touwen gekopt. Lang duurde de voorsprong niet in een zonnig Dordrecht want 8 minuten kwam de thuisploeg vrij eenvoudig op 2-2 door een doelpunt van Nikolas Agrafiotis die alle vrijheid kreeg om de bal achter Etemadi te kopen. Beide ploegen wisselde daarna aardig door en Almere City FC wilde nog de winnende scoren in Dordrecht, en dat lukte. In de blessuretijd schoot Tijmen Wildeboer die zijn debuut maakte voor Almere City FC de winnende binnen en zo won Almere City FC met 3-2 aan de Krommedijk van FC Dordrecht.

Almere City FC speelt aankomende dinsdag een oefenduel tegen NAC Breda. Bij dit duel zijn Almeerse supporters wel welkom. Kaarten voor dit duel zijn te koop via NAC.nl