De oefenwedstrijd tegen NAC Breda heeft Almere winnend afgesloten. In Brabant won de ploeg van Gert-Jan Verbeek met 1-2 van de “Parel van het zuiden”.

Almere City kwam wel vroeg in de wedstrijd op achter strand door een doelpunt van Ralf Seuntjes. De spits uit Breda kwam vorig seizoen nog uit voor De Graafschap, maar maakte deze zomer de overstap. Na de openingsfase nam City de wedstrijd over en zorgde dat City voor de rust alweer met 1-2 voor stond. De doelpunten kwamen van middenvelder Tim Reveveur en verdediger Daniël Breedijk.

Ook na de rust kreeg City nog genoeg kansen, maar deze werden niet binnen geschoten. Breda stelde voor de vele aanwezige Breda supporters vooral teleur.

City speelt komende zondag de laatste oefenwedstrijd tegen KVC Westerlo. Eerst zou de tegenstander het Duitse 1. FC Köln zijn, maar door de nieuwe Corona maatregelen in Duitsland, is dit niet meer mogelijk. Op vrijdag 6 augustus gaat de Eerste Divisie weer van start, City speelt de wedstrijd pas op maandag 9 augustus, uit tegen Jong AZ.