Almere City FC heeft maandagavond met 2-1 gewonnen op bezoek in Helmond. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek kwam razendsnel op een 2-0 voorsprong maar maakte het daarna toch nog spannend tegen Helmond Sport. Voor Almere City FC betekend het dat de club een einde maakt aan een reeks van 7 competitiewedstrijden waarin niet werd gewonnen.

De laatste competitiezege dateert van 4 september toen Almere City FC met 3-0 won van TOP Oss. Almere City FC begon zeer sterk in het SolarUnie Stadion. In de 7e minuut opende Jonas Arweiler de score voor Almere City FC na een voorzet van Lance Duijvestein. Almere City FC dat normaal na de 1-0 ophield met voetballen bleef nu doorgaan en al binnen het kwartier stond de 0-2 op het scorebord in Helmond. Jonas Arweiler maakte zijn tweede van de avond. Maar het voorbereidende werk van Faris Hammouti die met een rush van de eigen helft en vervolgens een prima pass aan Arweiler afleverde mag zeker benoemd worden. Daarna stokte de aanval van Almere City FC iets en ging de ploeg iets meer achterover leunen. Helmond Sport liet zich het laatste kwartier voor rust iets meer zien voor de goal van Almere City FC en dat resulteerde vlak voor rust in de 1-2. Namens Helmond Sport scoorde Jellert van Landschoot.

In de tweede helft gebeurde er tot de blessuretijd vrij weinig in het SolarUnie stadion. Helmond Sport had veel de bal maar kon er nauwlijks uit komen. Ook Almere City FC kwam er niet meer aan te pas. In de blessuretijd kreeg Jossue Dolet van Helmond Sport de rode kaart nadat Tunga een overtreding op Dolet maakte maar laatstgenoemde deelde vervolgens een kopstoot uit aan Tunga en kon daarmee met rood vertrekken.

Door de overwinning is Almere City FC één plaats gestegen naar de 18e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende zondag om 12:15 uur treft Almere City FC het ADO Den Haag van Thomas Verheydt in het Yanmar Stadion.