Er werd vanavond een historische wedstrijd gespeeld, om 20:30 trapte Soleri namens Almere City FC voor het eerst af op het nieuwe natuurgrasveld. City wist de wedstrijd ook nog te winnen met een 4-2 overwinning op het nationale elftal van Suriname.

Brutaal

Hoewel het een mooi moment was voor Almere om af te trappen op het nieuwe veld, was het Suriname dat brutaal aan de wedstrijd begon. Al in de 3e minuut kwamen de bezoekers, die zich in Nederland voorbereidde op de komende interlands, op voorsprong.

Rozenblad schoot op doel en omdat de bal nog van richting veranderde was doelman Smits kansloos.  De Surinamers speelde oppertunistisch en tackelde regelmatig hard, maar na het openingsdoelpunt was het Almere City FC dat de overhand nam.

Debuut Calcan

Al snel na de openingstreffer kon Almere City FC op gelijke hoogte komen, maar de inzet van Vossebelt werd nog net gekeerd. Na 17 minuten spelen kwam de gelijkmaker er dan toch en deze was ook meteen een bijzondere. Andreias Calcan maakte, nadat hij vrijdag zijn contract tekende, vanavond zijn debuut en wist deze meteen op te luisteren met een doelpunt. Een mooier begin kan de buitenspeler, en wij als fans, zich niet wensen. 

5 minuten later kwam Almere City FC op voorsprong. De Zwarte Schapen kregen een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Francis legde aan en krulde de bal prima het doel in om de 2-1 voorsprong te pakken. Efmorfidis en Soleri waren nog dichtbij een doelpunt, maar wisten beide net niet tot scoren te komen waardoor er met de 2-1 stand werd gerust.

2.195 toeschouwers maakte er een gezellige sfeer van

Almere City FC zou met 6 wissels de tweede helft beginnen. Luckassen, Mirani, Receveur, Ahannach, Loen en doelman Plattel konden hun kunsten na de rust laten zien. Het spelbeeld zou redelijk onveranderd blijven, maar weer was het Suriname dat de eerste kans kon noteren. Plattel hield echter zijn doel met een goede redding nog leeg.

De maar liefst 2.195 toeschouwers die op dit duel af waren gekomen maakte er ondertussen een gezellig feestje van op de tribunes van het Yanmar Stadion. Dezelfde toeschouwers zagen in de 59e minuut hoe Vossebelt de bal door de benen van de doelman prikte om zo de 3-1 op het scorebord te zetten.  Niet veel later kwam Suriname terug in de wedstrijd nadat Darson een strafschop benutte.

Omhaal spat uiteen op de lat

Almere City FC liet ondertussen regelmatig zien dat het prima kan combineren en dat de plannen die Santoni heeft steeds beter op het veld terug te zien zijn. Het was dan eigenlijk ook wachten op de 4-2, maar vanuit het niets kreeg Suriname een prachtige kans.  De aanvaller van Suriname maakte een mooie omhaal en de bal leek goed op weg naar het doel te gaan, echter spatte zijn poging uiteen op de lat en kon Almere weer op zoek naar de 4-2.

Uiteindelijk viel die ook, al zij het pas in de 89e minuut. De voor Soleri ingevallen Meijer draaide goed weg en schoot de bal in de touwen. Meijer laat zich in de voorbereiding goed zien en is erg gretig op het veld. Het is voor ons dan ook nog een raadsel wie Santoni gaat kiezen als eerste spits bij de start van de competitie. 

De wedstrijd bleef bij 4-2 en dus pakte Almere City FC een mooie overwinning in aanloop naar de competitie. De volgende oefenwedstrijd, en tevens de laatste voor de competitie weer begint, is al aankomende vrijdag om 20:00. De tegenstander is competitiegenoot MVV Maastricht, toegang is gratis!