Almere City FC heeft vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met overtuigende cijfers gewonnen. In het Yanmar Stadion was City FC met 3-0 te sterk voor TOP Oss en daarmee revancheerde het zich van de 3-0 nederlaag van een week eerder tegen VVV Venlo.

Met een aantal wijzigingen begon Almere City FC in een heet Almere aan de wedstrijd tegen TOP Oss. Een week eerder verloor de ploeg van Alex Pastoor nog met 3-0 op bezoek bij VVV Venlo en aaste op eerherstel tegen de ploeg uit Brabant. Almere City FC nam vanaf het begin meteen het initatief tegen TOP Oss en speelde zeer aanvallend voetbal. In het eerste kwartier leidde dat nog niet tot een echte grote kans voor de Almeerders. Na ruim 18 minuten spelen gaf Stije Resink een uitstekende pass op Faiz Mattoir die die bal heerlijk in de kruising schoot en zo Almere City FC op voorsprong bracht. Na de openingstreffer bleef Almere City FC aanvallend voetbal spelen voor de 2294 aanwezige toeschouwers maar tot grote kansen leidde dat niet voor City. De warmte speelde wel een rol in het slot van de eerste helft want het ging allemaal een tikkie rustiger aan bij beide ploegen. Almere City FC ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft nam Almere City FC meteen weer het initiatief en na 7 minuten spelen in de tweede helft was het de van Heerenveen afgekomen Akujobi die de aanval zelf had opgezet en de bal onder de doelman in het doel schoot en zo de marge verdubbelde. Almere City FC controleerde het spel in de tweede helft en gaf nauwlijks een kans weg aan TOP Oss. Het tempo lag heel laag vanwege de warmte waardoor Almere City FC zelf ook weinig creerde. De enige die deze temperaturen wel gewend was, was Pascu. De Spanjaard zorgde in de 85e minuut voor het slotakkoord door de 3-0 binnen te tikken en daarmee won Almere City FC de eerste wedstrijd van het seizoen.

Door de overwinning stijgt Almere City FC naar de 9e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 3 punten uit twee duels. Maandag 2 augustus staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan reist de ploeg van trainer Alex Pastoor af richting de Zaanstreek voor een duel tegen Jong AZ.

Goaltune

Tijdens de wedstrijd tegen TOP Oss had Almere City FC een nieuwe goaltune. De club stelde hierbij de vraag wat de supporters ervan vonden. Wij vroegen het op twitter en kregen de nodige reacties dat de supporters toch graag willen vasthouden aan Laat de zon in je hart en waren niet te spreken over de nieuwe goaltuneHieronder enkele reacties