Almere City FC speelde vrijdagmiddag de laatste wedstrijd uit de derde periode. Almere City FC kon net als FC Eindhoven geen periodetitel winnen en kwam daarom al om 16:30 uur in actie. Almere City FC kende weinig moeite met FC Eindhoven en had al na één helft genoeg om de eindstand te bepalen. Het werd 1-3 in het Yanmar Stadion voor de ploeg van Interim-trainer Jeroen Rijsdijk.

Eerste helft

Aanvoerder Ryan Koolwijk ontbrak vrijdagmiddag op het wedstrijd formulier. De aanvoerder had eerder deze week een positieve coronatest. Almere City FC kreeg na 8 minuten spelen het eerste kansje van de wedstrijd. Een vrijetrap van Smeets van een meter of 30 ging net over het doel van Swinkels. Een minuut later kreeg FC Eindhoven een kans via Dahlhaus die van afstand op de paal schoot. Thomas Verheydt schoot Almere City FC in de 13e minuut op voorsprong. De spits kreeg de bal van Hammouti na een goede aanval en schoot via Swinkels raak. Almere City FC was duidelijk de bovenliggende partij in Eindhoven. De Almeerders kwamen er zo nu en dan gevaarlijk uit alleen in de afronding wilde het niet altijd lukken.

Hoewel Almere City FC heer en meester was moest de ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk wel oppassen voor de tegenaanval. Een hoekschop van FC Eindhoven werd door Woud gepakt. Uit de tegenaanval dribbelde Xian Emmers zich door twee verdedigers en schoot in de verre hoek de 0-2 binnen voor Almere City FC. 10 minuten voor rust kreeg Verheydt de mogelijkheid op de 0-3. De spits kreeg de bal op randje 16 en schoot op doel. Echter stond Vermeulen in het baan van het schot. Drie minuten later gaf Breedijk een heerlijk balletje op Kaandorp, laatstgenoemde werd echter neergehaald binnen de 16 maar het arbitraal kwartet ziet de overtreding niet en ontneemt Almere City FC de strafschop. Een hoekschop van FC Eindhoven in de 42e minuut belande achter Woud in het doel. Een onnodig weggeven hoekschop werd door Botermans bij de tweede paal raak geschoten. De kopjes gingen niet hangen bij Almere City FC maar de ploeg ging meteen weer in de aanval. Dat leverde meteen de 1-3 op. Thomas Verheydt kopte bij de tweede paal raak na een goede voorzet van Lesquoy. Almere City FC was heer en meester in het Jan Louwers Stadion in de eerste helft en ging met een 1-3 voorsprong de rust in.

Tweede helft

Almere City FC had veelvuldig het balbezit in de openingsfase van de tweede helft maar deed het duidelijk rustiger aan. FC Eindhoven kreeg in de 58e minuut een goede kans op de 2-3 maar Woud stond goed op zijn post. Bram van Vlerken moest in de 70e minuut worden gewisseld nadat de verdediger van dichtbij een bal in het gezicht kreeg. De eerste kans in de tweede helft aan Almeerse zijde kwam na ruim 81 minuten. Een schot van Yeboah belande in de handen van Swinkels. Drie minuten daarna kwam Almere City FC goed weg nadat Woud een vrijetrap van FC Eindhoven verkeerd inschatte. De goalie zag de bal op de lat terug het veld in stuiteren. in de slotminuut van de reguliere speeltijd kreeg de Keersmaecker de mogelijkheid om de 2-3 binnen te schieten maar weer stond Woud goed te keepen. In de 5 minuten blessuretijd die volgde werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en zo won Almere City FC met 1-3 van FC Eindhoven.

Door de overwinning op FC Eindhoven stijgt Almere City FC voorlopig naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week vrijdag is de volgende wedstrijd voor Almere City FC, in het Yanmar Stadion komt het FC Den Bosch van oud-Almere City FC trainer Jack de Gier op bezoek

FC Eindhoven
1 – 3
Almere City FC
Eerste Divisie