Almere City FC heeft zondagmiddag met 1-0 van FC Volendam in het Yanmar Stadion. Almere City FC kwam al na 3 minuten op voorsprong nadat FC Volendam achterin aan de bal slordig was. Een afvallende bal van Vossebelt werd snoeihard richting de goal geschoten maar omdat Harrison de bal aanraakt werd de doelman van FC Volendam op het verkeerde been gezet en de bal zo achter zich in het doel zal belanden.

Volendam beter

Na het vroege openingsdoelpunt van Almere City FC was het in de eerste 15 minuten tamelijk saai wat er op het veld gebeurde, beide ploegen creerde te weinig om het publiek te vermaken. Na 19 minuten kreeg FC Volendam een terechte strafschop nadat Vossebelt de bal met de hand raakte maar het was de lat dat redding bracht voor City. El Azzouzi miste dus de strafschop en dus de gelijkmaker voor de Volendammers. Daarna gingen de gasten nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker maar het was Joshua Smits die zorgde dat de Volendammers in de eerste helft niet langzij kwamen.

Foto: Almere City Fans

Goed verdedigen.

In de tweede helft kwam FC Volendam goed uit de startblokken maar weer stond daar Smits goed te keepen. Almere City FC kon in de tweede helft geen vuist maken tegen het betere Volendam dat continue in de aanval was. Op een spaarzaam moment na speelde het spel voornamelijk af op de helft van City. Almere City FC kon nog alleen maar de ballen wegschieten en weer opnieuw verdedigen. Dit deed de ploeg van Molenaar goed waardoor de Volendammers niet wisten te scoren in Almere. Harrison kreeg in de 94e minuut nog de kans op de 2-0 maar de Engelsman schoot net naast. Joshua Smits werd na afloop terecht gekozen door Man of the Match.

Aankomende vrijdag speelt Almere City FC alweer de volgende wedstrijd, In Rotterdam is om 20:00 uur Excelsior de tegenstander.