Almere City FC is er zondagmiddag in geslaagd om Willem II te verslaan. In een regenachtig Yanmar Stadion won City met 1-0 van de ploeg uit Tilburg.

Willem II begon voortvarend in Almere. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Nordin Bakker hield Almere City FC de 0. Halverwege de eerste helft kantelde het speelbeeld en kreeg Almere City FC meer grip op de wedstrijd. In de 23e minuut kreeg Almere City FC de eerste grote kans van de wedstrijd en die zat er meteen in. Clubtopscoorder Jeredy Hilterman verschalkte de doelman van Willem II en zorgde voor een 1-0 stand op het scorebord. Daarna kreeg Willem II nog enkele kansen op de gelijkmaker maar het vizier van de Tilburgers werd steeds minder scherp en de ballen vlogen aan alle kanten naast het doel. Almere City FC ging met een 1-0 ruststand de kleedkamer in.

In de tweede helft kreeg Willem II nog kansen op de gelijkmaker maar het vizier was nog minder op scherp. Almere City FC hield vrij eenvoudig stand tegen Willem II en gaf geen doelpunten meer weg. Almere City FC was zelf ook niet meer in staat na enkele wissels om te scoren, maar trok wel de 1-0 over de streep.

Door de overwinning op Willem II staat Almere City FC voorlopig 3e in de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende vrijdag staat het beladen duel tegen De Graafschap op het programma in Almere.

Almere City FC
1 – 0
Willem II
Eerste Divisie