Aankomende vrijdag speelt Almere City FC de eerste thuiswedstrijd van 2020. In het Yanmar Stadion is De Graafschap de tegenstander. De wedstrijd staat in het teken van de opening van de nieuwe hoofdtribune en VIP tribune.

De laatste details worden afgewerkt
Foto: Almere City Fans

Opening nieuwe hoofdtribune

Aankomende vrijdag zal na maanden bouwen de nieuwe hoofd- en VIP tribune in gebruik worden genomen. Almere City FC besloot vorig seizoen om het stadion uit te breiden naar ongeveer 4500 plaatsen. Nu met de nieuwe tribunes de eerste fase van de verbouwing is afgerond organiseert Almere City FC een heuse stadium-warming-party. Er zullen voorafgaand het duel enkele artiesten optreden op het horecaplein en zal er bij de opkomst een vuurwerkshow zijn. Zorg dat je niets mist van de stadium-warming party.

Aan elkaar gewaagd in Almere

Na Go Ahead Eagles (1-1) afgelopen zondag wacht er vrijdagavond in het Yanmar Stadion weer een lastige tegenstander. In het verleden stonden Almere City FC en de Graafschap 9 keer eerder tegenover in elkaar in Almere waarvan 8 keer in competitieverband en een keer in de play-offs. Van de 8 competitieontmoetingen won Almere City FC er 2 en werd er 3 keer verloren. 3 keer werden de punten gedeeld. In de play-offs werd er thuis met 1-1 gelijkgespeeld en dat was tevens de laatste ontmoeting in Almere tussen beide ploegen.

Heenduel 0-0

Op 4 oktober stonden de ploegen in het heen duel tegenover elkaar in Doetinchem. Almere City FC had de wedstrijd moeten winnen maar speelde met 0-0 gelijk onder toeziend oog van ruim 9200 toeschouwers. De laatste overwinning op De Graafschap dateert van 9 december 2017. Almere City FC won toen met 2-1 door doelpunten van Silvester van der Water en Dennis van der Heijden.

Laatste 5 ontmoetingen tegen De Graafschap

04-10-2019: De Graafschap – Almere City FC 0-0
20-05-2018: De Graafschap – Almere City FC 2-1 (Finale play-offs)
17-07-2018: Almere City FC – De Graafschap 1-1 (Finale Play-offs)
09-04-2018: De Graafschap – Almere City FC 4-2
08-12-2017: Almere City FC – De Graafschap 2-1

één keer verloren

De Graafschap kwam de winterstop vorige week uit met een overwinning op Jong FC Utrecht (2-1). Voor de winterstop speelde de ploeg uit Doetinchem 4 keer op rij gelijk. De Graafschap staat na 21 duels met 40 punten op de 3e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap speelde al 10 keer gelijk en heeft maar 1 keer verloren en dat was uit tegen Jong AZ (2-1). Almere City FC speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles en bezet met 32 punten uit 21 wedstrijden de 10e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil met nummer 5 Go Ahead Eagles bedraagt slechts 3 punten.

50 wedstrijden Efmorfidis

James Efmorfidis zal aankomende vrijdag mits hij minuten maakt tegen de Graafschap zijn 50e duel in het shirt van Almere City FC spelen. De griekse aanvaller wist in zijn 49 voorgaande duels 12 keer te scoren voor Almere City FC.

Foto: Ron Baltus / Almere City FC

Arbitrage

Almere City FC – De Graafschap staat vrijdagavond onderleiding van scheidsrechter Teuben. Zijn assistenten zijn Balder en Lapar. Vierde official is Vos.

Live op FOX

Het duel wordt net als afgelopen vrijdag live uitgezonden op FOX Sports en uiteraard is het duel ook weer live te volgen op ons twitteraccount