Almere City FC speelt maandagavond de laatste wedstrijd van 2020. In dit bijzondere jaar waarin veel gebeurd is, kan Almere City FC het jaar 2020 goed afsluiten. De ploeg van trainer Ole Tobiasen kent een uitstekend seizoen tot dusver en staat op de tweede plaats wat over een half jaar promotie naar de Eredivisie betekend. Jong PSV is de laatste horde van het jaar en bij winst blijft koploper Cambuur in het vizier.

Mindere fase Jong PSV

Jong PSV zit momenteel in een mindere fase in de competitie. De ploeg van trainer Peter Uneken wist al 6 duels op rij niet te winnen. De laatste overwinning dateert van 6 november toen Jong PSV met 2-1 wist te winnen op bezoek bij FC Den Bosch. Vorige week verloor Jong PSV met 3-2 op bezoek bij FC Oss. De Eindhovenaren zijn terug te vinden op de 16e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 16 punten uit evenveel duels. Almere City FC verloor midweeks met 4-1 in het Yanmar Stadion van Eredivisionist VVV Venlo in de KNVB Beker. De ploeg van Ole Tobiasen presteert wel uitstekend in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC is al 5 wedstrijden ongeslagen waarvan de laatste 3 winnend werden afgesloten. Vorige week won Almere City FC met 3-2 op bezoek bij Telstar. Almere City FC is terug te vinden op de 2e plaats met 37 punten uit 16 duels. Almere City FC kan bij winst op Jong PSV, Cambuur weer naderen tot op 3 punten en het gat met de achtervolgers op 5 punten houden.

Onderling balans

Jong PSV en Almere City FC treffen elkaar voor de 7e keer in Eindhoven. Almere City FC won 3 keer en moest 3 keer de punten aan Jong PSV overlaten. 1 keer eindigde het duel zonder winnaar. Vorig jaar ging het duel in Eindhoven niet door vanwege het coronavirus. In de twee jaren daarvoor verloor Almere City FC met 5-2 en 3-2 in Eindhoven. Op 12 december 2014 veroverde Almere City FC bij Jong PSV de allereerste prijs in de clubhistorie. Onder toeziend oog van voormalig hoofdtrainer Fred Grim veroverde Almere City FC de tweede periodetitel door net 0-1 te winnen.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong PSV

15-08-2019: Almere City FC – Jong PSV 3-2
26-04-2019: Almere City FC – Jong PSV 2-1
21-12-2018: Jong PSV – Almere City FC 5-2
13-04-2018: Almere City FC – Jong PSV 2-1
15-12-2017: Jong PSV – Almere City FC 3-2

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is Jannick van der Laan. De 25 jarige arbiter geboren in Cuijk heeft pas 38 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gefloten. In deze 38 wedstrijden gaf hij nog nooit een directe rode kaart. Wel drie keer een rode kaart na twee keer geel. Vier keer eerder floot van der Laan een duel van Almere City FC. De laatste keer was op 10 oktober j.l. toen Almere City FC met 3-2 won van Roda JC. Assistenten zijn Beijer en Waleveld. Vierde official is Henshuijs

Live op Radio & TV

Alle wedstrijden in de tweede periode zullen live worden uitgezonden op FOX Sports dus ook Jong PSV – Almere City FC. Het duel is ook te volgen via ons twitteraccount en op het Almeerse Radio Station: Almere Easy FM. (op internet via easyfm.nl en op de radio via 95.5FM) De aftrap van de wedstrijd is maandagavond op 18:45 uur.