Almere City FC reisde vanavond voor de tweede keer af richting Wijdewormer voor een competitiewedstrijd tegen Jong AZ. Waar de eerste wedstrijd niet geldig werd verklaard door een fout van de KNVB ging het vandaag wel voor de 3 punten. Na 90 minuten ging Almere City FC echter met 0 punten richting Almere.

De eerste kans van de wedstrijd was na 7 minuten voor de ploeg uit alkmaar, Druif werkte de bal echter naast het doel van Smits. Daarna begon Almere City FC met aanvallen en dat resulteerde in de 9e minuut bijna in de 0-1. Hammouti gaf de bal voor op Verheydt die de bal met zijn hoofd op de paal kopte. Na een kwartier spelen was de volgende kans van City te noteren. Loen schoot de bal rakelings over na een voorzet van Efmorfidis. In de tegenaanval was het Jong AZ daat via Evjen de bal op de lat zag gaan. Jong AZ kreeg via Evjen ook na 24 minuten een grote kans maar de Alkmaarder schoot de bal naast. Almere City FC was in de eerste helft wel de bovenliggende partij tegen Jong AZ en dat was in de 41e minuut ook op het scorebord terug te zien. Thomas Verheydt kopt bij de tweede paal de 0-1 binnen na een voorzet van Mees Kaandorp. De 0-1 vlak voor rust was tevens ook de ruststand.

In de openingsfase van de tweede helft gebeurde er weinig bij beide teams. Almere City FC creëerde in de 59 minuut twee levensgrote kansen om de score te verdubbelen. Maar beide kansen werden tegen gehouden door de doelman. In de 62e minuut trof Jong AZ weer de paal en kwam City dus goed weg. In de daarop volgende actie was het Kaandorp die tot zijn eigen ongeloof de bal naast het doel kopte. In de 75e minuut leek het erop alsof Jong AZ aan een slotoffensief was begonnen en kwam steeds vaker voor het doel van Smits. In de 78e minuut was het dan wel raak voor de Alkmaarders. Druif kopt de 1-1 binnen. Niet veel later in de 84e minuut leek het helemaal mis te gaan bij Almere City FC als de Alkmaarders op 2-1 kwamen door een doelpunt van Oosting. In de 94e minuut kreeg City nog een hoekschop waarbij ook Smits mee naar voren ging. Echter weet Jong AZ de bal uit te verdedigen en aan de andere kant voor leeg doel te scoren waardoor de eindstand 3-1 was in het voordeel van Jong AZ.

Door de nederlaag staat Almere City FC op de 10e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende vrijdag speelt Almere City FC een uitwedstrijd op bezoek bij FC Den Bosch.

Opstelling Almere City FC:
Smits, Absalem, Mirani, Balker, Hammouti, Bensabouh, Ahannach, Loen, Efmorfidis, Verheydt, Kaandorp