Almere City FC speelde vrijdagavond in het Yanmar Stadion tegen Jong FC Utrecht. Almere City FC verloor in het verleden nog nooit in Almere van Jong FC Utrecht. Een uur lang leek het op een bloedeloos gelijkspel te eindigen, maar in 10 minuten besliste Almere City FC de wedstrijd en won uiteindelijk 4-1 van Jong FC Utrecht.

Eerste helft

Almere City FC begon voor het eerst dit seizoen met de Belgische huurling van Inter Milan: Xiam Emmers in de basis. De Belg die twee weken geleden nog met het hoofd scoorde mocht het nu vanaf de aftrap laten zien. Het was Jong FC Utrecht dat het meeste balbezit had in de openingsfase. Toch was het eerste kansje voor Almere City FC na 7 minuten van Verheydt. De spits schoot echter naast het doel van Nijhuis. Na ruim 17 minuten voetballen was het het Xiam Emmers die Almere City FC op voorsprong had moeten schieten maar de middenvelder schoot enkele centimeters naast het doel van Jong FC Utrecht. Drie minuten later kwam Kaandorp met een solo de 16 ingelopen maar de rechtsbuiten liep zichzelf vast waardoor Jong FC Utrecht simpel kon uitverdedigen. Een vroege wissels na ruim 35 minuten voetballen aan Almeerse zijde. Helstrup raakte geblesseerd aan het hoofd na een elleboog van Hilterman, zijn vervanger was Breedijk. Daarna lieten beide ploegen vrij weinig zien en zo gingen beide ploegen na een teleurstellende eerste helft met 0-0 rusten.

Tweede helft

Almere City FC en Jong FC Utrecht begonnen vrij inspiratieloos aan de tweede helft. Uit het niets kwam Jong FC Utrecht na 57 minuten op 0-1 via Arzan die de bal vrij kon binnenschieten uit een voorzet. Almere City FC moest in de achtervolging en wisselde Emmers en Bouyaghlafen voor Hammouti en Alhaft. Laatsgenoemde scoorde meteen de gelijkmaker binnen via een wereldgoal vanaf de rechterkant. Almere City FC leek wakker te moeten worden gemaakt door de goal van Jong FC Utrecht want 2 minuten na de gelijkmaker was het aanvoerder Koolwijk die een afvallende bal binnenschoot en zo Almere City FC binnen mum van tijd van een 0-1 achterstand op een 2-1 voorsprong schoot. Nog geen vier minuten later was daar zelfs de 3-1 van Almere City FC. Clubtopscoorder Thomas Verheydt beslisde de wedstrijd na geklungel achterin bij Jong FC Utrecht. Ryan Koolwijk kreeg in de 68e minuut zijn 5e gele kaart van het seizoen en is daardoor volgende week geschorst in het uitduel tegen Telstar. Almere City FC ging door met aanvallen en scoorde zelfs de 4-1 in de 70e minuut. Hammouti pikte zijn goaltje ook mee. In de 81e minuut kreeg Kaandorp nog de kans op de 5-1 maat zijn schot ging net over. Almere City FC en Jong FC Utrecht werden daarna niet meer gevaarlijk en zo won Almere City FC na een moeizaam eerste uur uiteindelijk met 4-1 van Jong FC Utrecht.

Volgende wedstrijd

Door de overwinning op Jong FC Utrecht blijft Almere City FC in het spoor van koploper Cambuur. Ook behoud de ploeg van Ole Tobiasen drie punten voorsprong op de nummer 3: De Graafschap. Beide ploegen wonnen eerder vandaag hun duels. Almere City FC speelt volgende week vrijdag om 21:00 uur de volgende wedstrijd. In Velsen is Telstar de tegenstander.

Opstelling Almere City FC:
Woud, Lesquoy, Helstrup, Mirani, van Vlerken, Koolwijk, Emmers, Receveur, Bouyaghlafen, Verheydt, Kaandorp.