Almere City FC speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. Almere City FC werd drie dagen geleden nog uitgeschakeld in het bekertoernooi door Go Ahead Eagles. De ideale gelegenheid voor de ploeg van Robert Molenaar om al snel revanche te nemen. Makkelijk zal het niet worden want Almere City FC wist in het verleden nog nooit in competitieverband te winnen.

Alleen succes in Play-Offs

De enige Almeerse zege in Maastricht werd niet geboekt tijdens de competitie maar in de Play-Offs om promotie naar de Eredivisie. City rekende op vrij eenvoudige manier af met MVV door een hattrick van Damon Mirani. In competitie werd er dus nog nooit gewonnen. Van de voorgaande 14 duels werden er 8 verloren en 6 gelijkgespeeld. Vorig seizoen eindigde het duel in Maastricht in een 1-1 gelijkspel. Stijn Meijer tekende toen vlak voor tijd voor de gelijkmaker. In Almere eindigde het duel eveneens in een gelijkspel, toen werd het 2-2 door doelpunten van Calcan en een eigen doelpunt van Van den Hurk.

Laatste 5 ontmoetingen tegen MVV

08-03-2019: MVV Maastricht – Almere City FC 1-1
07-09-2018: Almere City FC – MVV Maastricht 2-2
05-05-2018: Almere City FC – MVV Maastricht 3-2 (Play-Offs)
01-05-2018: MVV Maastricht – Almere City FC 1-3 (Play-Offs)
23-02-2018: Almere City FC – MVV Maastricht 3-0

Slecht seizoen MVV

MVV kent nog geen gelukkig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Fuat Usta staat op een teleurstellende 19e plaats met 9 punten uit 12 duels. De laatste overwinning van de Limburgers was op 1 september toen werd in de Geusselt afgerekend met Roda JC. Almere City FC is na 12 duels terug te vinden op de 9e plaats met 19 punten uit 12 duels. Uit wist City nog geen duel te winnen terwijl er in het Yanmar Stadion alles werd gewonnen op de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1) na.

Arbitrage

Scheidsrechter vrijdagavond is van Der Laan. Hij zal worden geassisteerd door Koopman en Persoon. Vierde official is Voncken.

Het duel is vrijdagavond weer live te volgen via ons twitteraccount.