Almere City FC speelt vrijdagavond de uitwedstrijd in Nijmegen tegen NEC. Het is voor de ploeg van Tobiasen alweer de allerlaatste uitwedstrijd van 2019. Wil Almere City FC het jaar goed afsluiten in uitduels dan moeten er 3 punten worden gepakt in De Goffert iets wat in het verleden nog nooit lukte. Ook wist de ploeg dit seizoen nog geen overwinning te boeken op vreemde bodem.

NEC favoriet

NEC Nijmegen is vrijdagavond de favoriet om de drie punten in Nijmegen te houden. De ploeg van trainer Francois Gesthuizen heeft in de voorgaande drie ontmoetingen in De Goffert niet verloren van Almere City FC. Vorig seizoen werd Almere City FC met een 5-0 nederlaag terug naar Almere gestuurd. In Almere wist Almere City FC vorig jaar wel te winnen met 1-0 door een doelpunt van Soleri.

Laatste 5 ontmoetingen tegen NEC

22-02-2019: NEC Nijmegen – Almere City FC 5-0
05-10-2018: Almere City FC – NEC Nijmegen 1-0
19-01-2019: Almere City FC – NEC Nijmegen 3-2
18-08-2017: NEC Nijmegen – Almere City FC 3-1
19-04-2015: NEC Nijmegen – Almere City FC 2-1

Wisselvallig seizoen

NEC Nijmegen kent een wisselvallig seizoen. de laatste 3 duels van de Nijmegenaren werden niet gewonnen. De laatste 2 duels werden zelfs verloren. vorige week vrijdag was Excelsior in Rotterdam zelfs met 2-1 te sterk voor de ploeg van Gesthuizen. NEC heeft na 18 duels 27 punten en is terug te vinden op de 8e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC wist afgelopen vrijdag na drie nederlagen weer eens te winnen. TOP Oss werd in het Yanmar Stadion met 3-0 verslagen. De ploeg van Tobiasen is terug te vinden op de 11e plaats met 25 punten uit 18 duels. Mocht Almere City FC winnen kan de ploeg zich weer in het linkerrijtje melden.

Arbitrage

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer Blank. Hij wordt geassisteerd door Kucukerbir en Persoon. Vierde official is de heer Vos.

Het duel is vrijdagavond weer live te volgen via ons twitteraccount.