Almere City FC begint zondagmiddag om 14:30 uur aan de eerste wedstrijd van de competitie. De ploeg van Ole Tobiasen treft meteen directe concurent Go Ahead Eagles in Deventer. Almere City FC staat voor deze speelronde slechts 6 punten achter op directe promotieplekken. Tijdens de laatste training maakte Tobiasen bekent dat Ruud Boymans morgen bij de selectie zit. Hij zal als wisselspeler plaats nemen op de bank en invallen als het echt nodig is.

Go Ahead Eagles favoriet

Dat Almere City FC het nieuwe jaar met een lastige uitwedstrijd begint dat bewijzen ook de resultaten in het verleden. Slechts 1 keer van de 11 voorgaande duels wist Almere City FC te winnen, dat was in het eerste jaar dat er betaald voetbal in de polder werd gespeeld onder de naam FC Omniworld. In de Adelaarshorst wist FC Omniworld met 1-4 te winnen van Go Ahead Eagles. De daaropvolgende 10 ontmoetingen werden er 7 verloren en 3 gelijkgespeeld. Vorig seizoen verloor Almere City FC met 2-1 van Go Ahead Eagles. De winnende treffer van de Deventenaren werd destijds gemaakt door Thomas Verheydt die sinds begin dit seizoen uitkomt voor Almere City FC.

Pijnlijke laatste ontmoeting tegen Go Ahead

Almere City FC speelde dit seizoen al twee keer eerder tegen Go Ahead Eagles. Beide duels vonden plaats kort achter elkaar in oktober. Op 13 oktober troffen beide ploegen elkaar in het Yanmar Stadion voor de competitie. Door goals van Harrison en van der Venne werd het 1-1 in het Yanmar Stadion. Op 29 oktober stonden beide ploegen weer in het Yanmar Stadion tegenover elkaar. In het Yanmar Stadion werd Almere City FC in een dramatische wedstrijd met 1-3 verslagen in het KNVB Bekertoernooi waardoor Almere City FC uit het toernooi lag.

Laatste 5 ontmoetingen met Go Ahead Eagles

29-10-2019: Almere City FC – Go Ahead Eagles 1-3 (KNVB Beker)
13-10-2019: Almere City FC – Go Ahead Eagles 1-1
18-01-2019: Go Ahead Eagles – Almere City FC 2-1
19-10-2018: Almere City FC – Go Ahead Eagles 0-1
16-02-2018: Almere City FC – Go Ahead Eagles 1-0

Eagles al sinds augustus ongeslagen

Go Ahead Eagles en Almere City FC gingen beide de winterstop in met drie overwinningen op rij. De ploeg versloeg in de laatste wedstrijd van 2019 Jong FC Urecht met 0-3. Eerder die week werd FC Twente uitgeschakeld in de KNVB Beker met 5-2 en daarvoor was Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor Helmond Sport. Go Ahead Eagles speelde dit seizoen al 10 keer gelijk en wist er 8 te winnen. Slechts tweemaal verloor de ploeg uit Deventer. De laatste nederlaag was op 30 augustus toen in Eindhoven de plaatselijke FC met 2-1 te sterk was. Go Ahead Eagles staat na 20 speelronden op de 7e plaats met 34 punten.

Almere City FC staat na 20 wedstrijden op de 9e plaats met 31 punten. De ploeg van Tobiasen kan dus bij een overwinning in Deventer op gelijke hoogte komen met Go Ahead Eagles. De laatste uitnederlaag van Almere City FC dateert alweer van 2 december toen in Utrecht, Jong FC Utrecht met 3-1 te sterk was.

Arbitrage

Scheidsrechter zondagmiddag is de heer Nagtegaal. Hij wordt geassisteerd door Inia en Osseweijer. Vierde official is Smit.

Live op FOX Sports

De wedstrijd begint zondagmiddag om 14:30 uur in de Adelaarshorst. Het duel is live te zien op FOX Sports. Uiteraard kan je zoals gebruikelijk dit duel ook volgen via ons twitteraccount.