Almere City FC speelt vrijdagavond alweer de 7e thuiswedstrijd van dit seizoen. In het Yanmar Stadion is NAC Breda de tegenstander. Almere City FC is thuis dit seizoen nog ongeslagen. 5 keer winst en 1 keer gelijk. Maar Almere City FC zal een lastige hebben aan NAC om het Yanmar Stadion als onneembare vesting te houden.

Eerste overwinning ooit op NAC?

In het verleden wist Almere City FC nog nooit te winnen van NAC Breda. Beide ploegen stonden in Almere drie keer eerder tegenover elkaar. Twee keer in competitieverband en één keer voor de KNVB Beker. Alle duels gingen verloren tegen de ploeg uit Breda. De laatste wedstrijd in Almere tussen beide elftallen was op 5 mei 2017, Almere City FC verloor toen met 0-2 door doelpunten van Agyepong en Korte.

Laatste 5 ontmoetingen tegen NAC Breda

05-05-2017: Almere City FC – NAC Breda 0-2
02-12-2016: NAC Breda – Almere City FC 3-1
22-04-2016: NAC Breda – Almere City FC 1-1
18-12-2015: Almere City FC – NAC Breda 0-1
11-11-2008: FC Omniworld – NAC Breda 0-1 (KNVB BEKER)

Winnaar eerste periode

NAC Breda kende een uitstekende eerste periode die de ploeg van trainer Ruud Brood dan ook won en daarmee zeker is van de play-offs. Maar de laatste weken gaat het wat stroever met de ploeg uit Breda. Van de laatste 4 duels werd er maar één keer gewonnen, dat was notabene tegen FC Emmen in de KNVB Beker. Voor de laatste competitiezege gaan we terug naar 4 oktober, toen werd NEC verslagen met 1-0. Vorige week vrijdag speelde NAC Breda met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. NAC Breda is met 24 punten uit 13 duels terug te vinden op de 3e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met maar 3 punten achterstand op koploper Cambuur Leeuwarden. Almere City FC is terug te vinden op de 10e plaats met 19 punten uit 13 duels.

Arbitrage

Scheidsrechter vrijdagavond is Blank, hij wordt geassisteerd door Kleinjan en Strijker. Vierde official is Ris.

Het duels is vrijdagavond zoals gebruikelijk weer te volgen op ons twitteraccount.