In Samenwerking met busbedrijf Keolis en de Gemeente Almere voert Almere City FC vanaf komend seizoen betaald parkeren in op een bepaald deel van de parkeerplaatsen rond het Yanmar Stadion meldt Omroep Flevoland op hun site. Seizoenkaarthouders kunnen een speciale OV-Chipkaart kopen waarmee zij met een gereduceerd tarief kunnen reizen op de wedstrijddag.

Met de auto

Met het invoeren van betaald parkeren op een deel van de parkeerplaatsen wil de Gemeente Almere en Almere City FC de file’s rond het Yanmar Stadion terug dringen tijdens wedstrijddagen. Seizoenkaarthouders die wel met de auto komen kunnen voor 50 euro per seizoen een parkeerkaart kopen waarmee ze op een speciale parkeerplaats bij het Yanmar Stadion kunnen parkeren. Voor dit deel van de parkeerplaatsen worden geen losse parkeerkaarten verkocht. De maatregel wordt ingevoerd om het gebruik van de bus te stimuleren.

Met de bus

Voor de bus kunnen seizoenkaarthouders een anonieme OV-Chipkaart kopen voor 5 euro waarmee zij 10 retourtjes krijgen naar het Yanmar Stadion. Op wedstrijddagen zal er elke 5 minuten een bus vertrekken vanaf Almere Centrum richting het Yanmar Stadion. Voor deze service zijn in totaal 1000 OV-Chipkaarten beschikbaar.

De samenwerking van de drie partijen geldt als proef voor minimaal 1 seizoen. Of er ook na dit seizoen betaald parkeren zal zijn moet dan worden geëvalueerd.

Foto: Almere City Fans