Almere City FC heeft vrijdagavond na drie wedstrijd weer eens gewonnen. De ploeg van trainer Robert Molenaar trok de overwinning pas in de slotfase naar zich toe nadat het zich in de tweede helft onnodig moeilijk maakte tegen FC Eindhoven. Na 97 minuten voetballen stond er 3-1 op het scorebord.

Goed begin van de wedstrijd

De spelers begonnen aan de wedstrijd met de juiste instelling in tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week tegen Telstar. Met aanvallend voetbal en vroeg druk zetten op de tegenstander (wat afgelopen weken te weinig gebeurde) zette Almere City FC de ploeg uit Eindhoven vast op hun eigen helft en dat leverde in de openingsfase genoeg kansen op de 1-0 op. Na 15 minuten en een hand vol kansen verder was Bart Meijers die de 1-0 binnenschoot voor Almere City FC nadat een vrijetrap voor zijn voeten terecht kwam en doelman Swinkels er niet bij kon. Na 27 minuten spelen kreeg FC Eindhoven pas de eerste kans van de wedstrijd. Cicilia kopte de bal op de lat en een minuut later was het Bourard die de bal recht in de handen van Smits schoot. Daarna zakte het tempo in en werden beide ploegen niet meer gevaarlijk waardoor City met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Tweede helft met twee gezichten

Waar Almere City FC in de eerste helft ijzersterk begon was het in de tweede helft FC Eindhoven. De ploeg uit de lichtstad kwam in de 48e minuut op gelijke hoogte nadat Kaj de Rooij de bal op doel schoot en Smits de bal door zijn handen liet glippen. Daarna had City het moeilijk om weer in het eigen ritme te komen. Pas een kwartier voor tijd begon Almere City FC weer druk naar voren te zetten en dat leverde meteen weer gevaarlijke kansen op. In de 81e minuut belande de bal nog op de paal. Maar City had een standaard situatie nodig om op voorsprong te komen. Efmorfidis werd vol op de enkels getrapt waardoor FC Eindhoven met 10 man verder moest. De vrijetrap die volgde werd door de Griek zelf binnengeschoten in de 88e minuut. In de 97e minuut werd het zelfs nog 3-1 voor de ploeg van trainer Robert Molenaar. Mees Kaandorp rond prima af na een goed uitgespeelde counter.

Almere City FC staat door deze overwinning op de 8e plaats met 19 uit 12. Volgende week vrijdag gaat Almere City FC op bezoek bij MVV Maastricht