Almere City FC heeft vrijdagavond met 1-0 verloren van ADO Den Haag. In de hofstad bleek oud-Almere City FC speler Thomas Verheydt de boosdoener en scoorde de enigste treffer van de wedstrijd. Door de resultaten op de andere velden heeft Almere City FC de kans op de nacompetitie niet meer in eigen hand maar is nog zeker niet verloren.

Ruim 200 Almeerse supporters maakte de reis van Almere richting Den Haag. Almere City FC begon goed in de openingsfase en creƫerde de eerste kans van de wedstrijd via Duijvenstijn die de bal rakelings naast schoot. Daarna nam ADO Den Haag langzaam het initiatief over en werd ook steeds gevaarlijker. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Almere maar echte grote kansen waren er niet te noteren voor de thuisploeg. In de 21e minuut was daar de enige grote kans van de eerste helft voor ADO Den Haag. Felipe Pires raakte de binnenkant van de paal nadat Nordin Bakker de bal nog aanraakte. Voor de rest waren er geen grote kansen te noteren en dus gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft kreeg Almere City FC de eerste kans via Pouwels die werd weggestuurd door Alhaft. Maar de spits heeft te lang nodig waardoor de keeper uiteindelijk redding kon brengen. In de 65e minuut kwam de volgende grote Almeerse kans maar weer vergat Pouwels de bal te scoren. Ruim 20 minuut voor tijd wist ADO Den Haaf wel te scoren. Oud-City spits Thomas Verheydt kopte de bal achter Nordin Bakker in het doel. Een echte slotoffensief kwam er niet van de Almeerders en zo verloor Almere City FC dus met 1-0 in Den Haag van ADO.

Door de nederlaag en de winst van FC Eindhoven staat Almere City FC nu derde in de periode. FC Eindhoven dat volgende week op bezoek gaat bij FC Volendam moet punten verspelen en Almere City FC moet dan winnen om de play-offs te halen. Vrijdagavond komt Jong AZ op bezoek in het Yanmar Stadion voor de laatste reguliere competitiewedstrijd.

ADO Den Haag
1 – 0
Almere City FC
Eerste Divisie