Almere City FC heeft zaterdagavond in een uitverkocht Yanmar Stadion met 3-1 verloren van FC Twente. De ploeg van Santoni wist voor de derde keer in 2019 niet te winnen. Het enige Almeerse doelpunt werd gemaakt door Meijer in de tweede helft.

Foto: Almere City Fans

City vroeg op achterstand

Almere City FC begon matig aan het duel tegen de Tukkers. Veel slordigheden aan Almeerse de zijde. In de negende minuut was het FC Twente met het eerste doelpunt, een voorzet van Ricardinho werd door Aitor binnen gekopt. Etemadi leek niet goed zijn hand tegen de bal te kunnen zetten. Vier minuten later was het Aitor die zijn tweede had kunnen maken voor FC Twente, de Tukker schoot de bal snoeihard op de lat. In de 14e minuut was het Meijer met de eerste echte gevaarlijke actie. Doelman Drommel werd op proef gesteld maar de bal werd gekeerd. Almere City FC werd daarna iets sterker maar wist niet te scoren. In de 36e minuut lukte het FC Twente wel, een goed uitgespeelde actie van de Tukkers werd binnen geschoten door Tom Boere en verdubbelde daarmee de voorsprong voor FC Twente. Vlak voor rust was het Aitor weer die de lat raakte via een vrijetrap, daarop was het meteen rust: 0-2.

Foto: Almere City Fans

Goed begin van tweede helft niet genoeg voor zege

In de tweede helft begon City goed aan de wedstrijd. In de 50e minuut scoorde Stijn Meijer de aansluitingstreffer. Daarna bleef City aanvallen. In de 62e minuut had City een penalty moeten hebben nadat Meijer bij de enkels werd gepakt in de 16 door Drommel. Scheidsrechter Blank besloot om geen penalty te geven. In de 70e minuut maakte Ilias Alhaft zijn debuut voor Almere City FC nadat hij eerder deze week overkwam van Sparta Rotterdam. De 73e minuut was het weer raak voor FC Twente, Etemadi tikt een hoekschop op de lat nadat hij bij de tweede paal binnen werd geschoten. Daarna gebeurde er weinig meer in het Yanmar Stadion en eindigde het duel met 1-3.

Door de nederlaag zakt City naar de 13e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Roda JC op het programma.