Almere City FC wist vrijdagavond niet te stunten in Breda. Eerder dit seizoen won Almere City FC in het Yanmar Stadion met 1-0 van NAC Breda, maar de ploeg van Tobiasen ging vrijdagavond met de zelfde cijfers onderuit in het Rat Verlegh Stadion. Almere City FC werd gesteund door ruim 150 Almeerse supporters.

Almere City FC begon vrijdagavond met Harrison in de basis. De Engelsman kreeg sinds lange tijd weer de voorkeur boven Kaandorp die op de bank begon. Het was Almere City FC dat in de openingsfase de bal had maar wist daarmee nog geen kans te creรซren. Na 10 minuten was het wel de thuisploeg dat de eerste kans van de wedstrijd kon noteren. El Allouchi schoot namens NAC Breda in het zijnet. In de 15e minuut scoorde Stokkers namens de thuisploeg maar scheidsrechter Martens keurde de goal echter af wegens buitenspel. De arbiter had in de eerste helft een paar cruciale beslissingen. De leidsman die uit Rijsbergen komt dat slechts op 8 kilometer van Breda ligt gaf ahannach na 20 minuten geel na een tackle waarmee de spelers van Almere City FC het niet eens waren.

Na ruim een half uur spelen kreeg Youri Loen de mogelijkheid om City op voorspsprong te schieten uit een vrije trap maar zijn schot ging over. Maar hij mocht de vrije trap nog een keer nemen omdat er een bal vanuit de tribune het veld in werd gegooid, maar ook deze vrijetrap ging maar net over.

In de 43e minuut floot scheidsrecher Martens voor een overtreding van Absalem wat op een schwalbe leek. Vond ook Tobiasen die vervolgens geel kreeg wegens commentaar op de leiding. Op slag van rust was het Venema met de grootste kans van de wedstrijd. Echter kopt de aanvaller de bal zo in de handen van Olij. Dus zochten beide ploegen met de brilstand de kleedkamer op. In de rust kreeg tevens keeperstrainer Anton Scheutjens ook geel van arbiter Martens.

In de openingfase van de tweede helft gebeurde er niet zoveel in Breda. Tot de 57e minuut waar Youri Loen een overtreding maakt in de 16 en de scheidsrechter naar de penaltystip wijst. De penalty werd vervolgens door Jan Paul van Hecke benut. En zo kwam NAC Breda dus een kwartier na rust op 1-0 tegen Almere City FC.

Foto: Almere City Fans

In de 64e minuut was er de eerste kans van de tweede helft te noteren voor Almere City FC, voorzet van Hammouti op Ahannach die uit een moeilijke hoek naast de goal schoot. Almere City FC zocht na de penalty snel de gelijkmaker en kreeg ook enkele goede kansen. Ook NAC Beda kreeg enkele kansen maar wisten niet te scoren. 20 minuten voor het einde kreeg Youri Loen weer een vrijetrap op een mooie plek. Dit keer schoot Loen de bal in de muur. In deze fase van de wedstrijd golfde het spel op en neer want 2 minuten na de vrijetrap van Loen was het Stokkers die een kans kreeg namens NAC Breda maar Hammouti stak er een stokje voor.

10 minuten voor het einde bracht Tobiasen, Boymans en Vossebelt om een slotoffensief te creรซren. Maar dat resulteerde niet meteen in kansen voor Almere City FC. NAC Breda heeft gisteren goed naar Getafe gekeken want ze waren in de slotfase flink aan het tijdrekken. In de 5 minuten blessuretijd wist Almere City FC niet meer gevaarlijk te worden. NAC Breda raakte nog wel de lat maar scoorde ook niet en dus verloor Almere City FC met 1-0 van NAC Breda.

Door de nederlaag in Breda zakt Almere City FC naar de 10e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week vrijdag komt Helmond Sport op bezoek in het Yanmar Stadion.

Opstelling Almere City FC:
Smits, Balker, Ahannach, Verheydt, Hammouti, Mirani, Bensabouh, Venema, Loen, Harrison, Absalem.