Almere City FC heeft zaterdagmiddag onder tropische omstandigheden met 2-1 verloren van Eredivisionist ADO Den Haag. Het was de eerste oefennederlaag in de voorbereiding voor Almere City FC nadat er eerder werd gewonnen van DWS (6-0), Jong FC Utrecht(1-0) en Jong Ajax(2-0).

Bij aanvang van de westrijd was het ruim 32 graden in het Yanmar Stadion en toch wisten 603 toeschouwers het stadion te vinden. Het duel werd zoals eerder vemeld over 120 minuten gespeeld om alle selectiespelers een uur speeltijd te geven. Vlak voor de aftrap werd nog bekend dat een speler van ADO Den Haag positief getest was op het corona virus, maar in overleg met beide clubs en de KNVB is besloten het duel door te laten gaan.

In de openingsfase waren beide elftallen aan elkaar gewaagd en af en toe een kansje voor het doel. De eerste echte kans van de wedstrijd was na ruim 17 minuten voor ADO Den Haag. Een vrijetrap van Goossens van ruim 20 meter werd in de handen van Etemadi geschoten. Een minuut later kreeg verheydt namens City FC de kans op de openinstreffer maar de spits kopte de bal op de paal. Na ruim een half uur spelen kreeg Verheydt weer een kans om de 1-0 te scoren maar dit keer kopt hij de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Terwijl Almere City FC de gevaarlijkste kansen had was het ADO Den Haag dat wist te scoren via Catic die de bal op zijn hoofd achter Etemadi kopte. Frederik Helstrup moest zich na ruim 37 minuten noodgedwongen laten wisselen vanwege een blessure. Zijn vervanger was proefspeler Daniel Breedijk. Daarna gebeurde er niet meer in het Yanmar Stadion waardoor beide ploegen gingen rusten bij een 0-1 voorsprong voor ADO Den Haag. De tweede helft begon met de zelfde 11 spelers als waarmee het de eerste helft is geƫindigd. Deze spelers speelde nog een kwartier maar creƫerde geen kansen meer. Na 60 minuten kwamen bij beide elftallen nieuwe spelers binnen de lijnen en begon dus zodoende de tweede helft. Ook de arbitrage werd vervangen.

ADO Den Haag begon sterk aan de hervatting en kreeg meteen twee kansen, maar beide kansen werden niet goed uitgespeeld door de Hagenaars. Toch waren het de gasten die de score na ruim 71 minuten voetballen verdubbelde. Sem Steijn schiet hard raak waar Woud geen antwoord op had. Daarna gebeurde een heletijd vrij weinig in het Yanmar Stadion. In de 87e minuut kreeg Falkenburg namens ADO Den Haag de kans op 0-3 maar lobte de bal op de paal. In de 92e minuut raakte Hammouti namens Almere City FC de paal. In de 103e minuut was het dan wel raak voor Almere City FC. Tim Receveur kopte de aansluitingstreffer binnen. Na 105 minuten spelen was het weer rust in Almere. Na een kwartier onderbreking moest er nog 15 minuten worden gevoetbald. In de 112e minuut kreeg City FC zelfs de kans om de 2-2 te scoren maar Goselink kopte de bal maar rakelings naast het haagse doel. Almere City FC begon nog een slotoffensief maar wist niet meer te scoren en dus verloor het de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding.

Aankomende vrijdag speelt Almere City FC alweer de volgende oefenwedstrijd. In het Yanmar Stadion komt RKC Waalwijk op bezoek. Voor dit duel zijn kaarten te koop alleen voor seizoenskaarthouders.

Opstelling eerste 60 minuten:
Etemadi, van Vlerken, Helstrup, Koolwijk, Verheydt, Alhaft, Lesquoy, Mirani, Emmers, Bensabouh, Kaandorp

Opstelling tweede 60 minuten:
Woud, Blackson, receveur, Breedijk, Reemnet, Tunga, Bouyaghlafen, Hammouti, Bouwense, Aninkora, Goselink