Almere City FC is er zondagmiddag niet in geslaagd om van ADO Den Haag te winnen. Hoewel Almere City FC in het verleden nog nooit verloor van de Haagse ploeg was het op voorhand een lastige wedstrijd. Almere City FC had het geluk niet aan haar zijde en verloor met 1-3 van ADO Den Haag.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel. De eerste echte kans van de wedstrijd was meteen een doelpunt voor Almere City FC. Terwijl ADO in de aanval was veroverde Almere City FC de bal en Jonas Arweiler rende naar voren met de bal. Vlak voor de achterlijn gaf Arweiler voor waarna Lance Duijvenstijn de bal kon binnen schieten na 12 minuten spelen. Hoewel Almere City FC de voorsprong pakte creƫerde beide ploegen vrij weinig. Tien minuten voor rust kwam ADO Den Haag op gelijke hoogte. Sem Steijn schoot de Hagenezen langszij terwijl er eerst een overtreding werd begaan op Esajas waar arbiter van den Kerkhof niet voor floot. Vier minuten later kwam ADO Den Haag zelfs op voorsprong. Een op het oog houdbare vrijetrap belande toch in het doel. Almere City FC zocht met een achterstand de kleedkamer op.

Almere City FC ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. In de 56e minuut schoot Bradly van Hoeven van afstand op doel maar hij zag zijn schot geblokt worden. Aan de andere kant had Frederik Helstrup een prima actie in huis om erger leed te voorkomen. Het spel golfde gedurende de tweede helft op en neer met kansen voor beide ploegen. Toch kwam er iets wat op een slotoffensief leek. Een kwartier voor tijd leek Almere City FC via Pouwels de gelijkmaker te maken maar op onverklaarbare wijze floot van den Kerkhof voor een overtreding en zo bleef het 1-2 in het Yanmar Stadion. In de blessuretijd besloot Agil Etemadi mee te gaan bij een hoekschop van Almere City FC, deze werd echter niet goed geschoten waardoor ADO Den Haag toch vrij eenvoudig de bal kon veroveren. Etemadi rende nog terug naar zijn eigen doel maar Besuijen schoot van eigen helft in het doel en zo verloor Almere City FC met 1-3 van ADO Den Haag.

Aankomende zondag staat voor Almere City FC alweer de volgende wedstrijd op het programma. In Rotterdam gaat de ploeg van trainer Gertjan Verbeek op bezoek bij Excelsior.