Almere City FC is er vrijdagavond niet in geslaagd om 2023 te starten met een overwinning. Nadat Almere City FC twee keer op voorsprong kwam tegen PEC Zwolle moest de ploeg mede vanwege een rode kaart voor Smeets het hoofd buigen in de slotfase tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. PEC Zwolle won tevens tenkoste van Almere City FC en Heracles de tweede periode titel.

Almere City FC liet het balbezit de gehele wedstrijd over aan PEC Zwolle. Met slechts 30% balbezit voor de Almeerders loerde de ploeg van Alex Pastoor op de counter tegen de degradant van vorig seizoen uit de Eredivisie. De eerste kans van de wedstrijd was voor Almere City FC, een counter via Alvaro Pena en Illias Alhaft werd in de 16 geblokt. PEC Zwolle kreeg na ruim 13 minuten spelen een levensgrote kans maar Theo Barbet greep uitstekend in en voorkwam dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Zwolle tikte de bal veelvuldig rond op de helft van City met maar sporadisch een kans. Counters van Almere City FC werden steevast gevaarlijk. In de 25e minuut kwam Almere City FC op voorsprong, niet uit een counter maar uit een prima aanval. Hilterman gaf de bal mee aan Pascu die de bal in de korte hoek binnenschoot. Echt lang kon City de voorsprong niet behouden want na ruim een half uur spelen kwam PEC Zwolle op 1-1 nadat de bal van randje 16 in het rechterhoek werd geschoten door van den Belt. Zwolle drong nog aan voor rust maar wist niet te scoren.

Almere City FC was nauwelijks uit de kleedkamer of Jorrit Smeets kreeg van scheidsrechter Manschot de rode kaart nadat hij vol op het scheenbeen ging staan van van Polen. Maar toch was het Almere City FC dat voor de tweede keer op voorsprong kwam via Hilterman nadat hij zich knap vrij speelde. PEC Zwolle drong daarna aan op jacht na de gelijkmaker en die viel in de 65e minuut. Weer een schot van randje 16 die over Bakker in het doel belande. Almere City FC kwam er daarna niet echt meer aan te pas en in de 86e minuut moest het toch het hoofd buigen nadat PEC Zwolle op 3-2 kwam. Almere City FC kon er geen slotoffensief uit persen en verloor daarmee de eerste wedstrijd van 2023.

Ondanks de nederlaag blijft Almere City FC 5e staan met 32 punten uit 19 duels. Aankomende woensdag speelt Almere City FC in het Yanmar Stadion voor de KNVB Beker. Eredivisionist NEC komt dan op bezoek naar de polder.

PEC Zwolle
3 – 2
Almere City FC
Eerste Divisie