Na de nederlaag van vorige week tegen Sparta Rotterdam (6-1) wist de ploeg van trainer Michele Santoni de laatste thuiswedstrijd van 2018 in een uitverkocht Yanmar stadion niet te winnen van Jong Ajax. De Amsterdammers wonnen met 3-2. 

Jong Ajax feller in openingsfase

Het was Jong Ajax met de eerste kans. Na 35 seconden spelen schoot Nunnely 1 op 1 met Plattel naast het doel. Daarna werd jong Ajax nog een paar keer gevaarlijk waaronder een hoekschop die net over werd getikt door Plattel. In de 11e minuut kwamen de Amsterdammers alsnog op 0-1. De bal werd 3 keer van de lijn gered maar de 4e keer scoorde Gravenberch alsnog de 0-1 voor Jong Ajax. De eerste kans voor Almere City FC kwam in de 12e minuut. Een voorzet van rechts werd door Vossebelt overgekopt. Daarna ging jong Ajax weer door met aanvallen. Een schot van de Ajacieden ging in de 17e minuut maar net naast. 

Almere iets sterker, Jong Ajax scoort

In de 26e minuut was de grootste kans voor Almere. Een doorgekopte vrijetrap kon door Hunte zo worden binnen geschoten maar de bal werd wonderbaarlijk van de lijn gehaald. Daarna werd Almere City FC iets sterker en kwam meer voor het doel van de Amsterdammers, echter wist City nog niet te scoren. Uit een tegenstoot kwam jong Ajax op wel op 0-2 door een doelpunt van Cerny. 

Aansluitingstreffer voor rust

In de 36e minuut scoorde Almere City FC de aansluitingstreffer door een doelpunt van Stijn Meijer. Een snelle aanval over links werd voor gegeven door Blackson, Meijer kopte de bal binnen met het hoofd. Daarna gebeurde er niet veel meer en was de ruststand 1-2. 

City sterk uit de kleedkamer

In de tweede helft begon City een stuk beter aan het spel en kon al snel op gelijke hoogte komen maar een voorzet werd hoog over het doel van de Amsterdammers geschoten, daarna schoot Seck in de handen van de Amsterdamse doelman. Een vrijetrap van City werd door Vossebelt voorgegeven en Receveur kon hem zo binnenschieten maar raakt de bal totaal verkeerd waardoor de bal hoog over ging. In de 68e minuut kwam Loen bijna voorbij de Amsterdamse verdeging en schoot maar net naast het doel. 

Jong Ajax scoort 1-3.

Tegen de verhouding in kwam Jong Ajax op 1-3 door een doelpunt van Johnson, hij kon vrij doorlopen zonder dat iemand hem het lastig maakte. Jong Ajax kreeg in de 75e minuut een penalty na een handsbal in de 16. De penalty werd gestopt door Plattel en zo bleef het spannend in Almere.

Terug tot 2-3, daarna niet meer gevaarlijk

In de 78e minuut kwam Almere City FC weer terug in de wedstrijd, een vrijetrap werd er bij de 2e paal ingeschoten door Receveur en bracht de stand terug tot 2-3. Almere City FC probeerde daarna nog een slotoffensief te creeeren maar wist niet meer gevaarlijk te worden waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor Jong Ajax. 

Van vlerken vroegtijdig aan de kant door blessure

Almere City FC moest in de slotfase met 10 man verder na een overtreding op van Vlerken die aangeslagen het veld moest verlaten. Wordt vervolgd. 

Volgende week Jong PSV

Volgende week vrijdag speelt Almere City FC de laatste wedstrijd van het jaar tegen Jong PSV. Voor 5 euro kan jij bij die wedstrijd aanwezig zijn.