Almere City FC heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen sc Cambuur met 3-1 verloren. Vanaf het begin kon Almere City FC geen vuist maken tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Pas een kwartier voor tijd kon City het enige doelpunt maken.

Dominant Cambuur

Almere City FC begon zondagmiddag met de zelfde elf aan de aftrap die ook aan de aftrap stonden vorige week vrijdag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC Breda (1-0). Cambuur nam in de beginfase het heft in handen en dat resulteerde na 3 minuten al in de eerste kans voor de thuisploeg. Muhren kon door een blok van Hammouti niet scoren. Drie minuten later was het Maulun dat een balletje voorlangs schoot maar niemand kon de bal meer aanraken waardoor het dus nog 0-0 bleef. Cambuur bleef druk zette en dat betaalde zich uit in de 16e minuut. Een goed uitgespeelde aanval van Cambuur werd door Muhren benut dus kwam de thuisploeg verdiend op 1-0. Na de openingsteffer van Cambuur zakte de thuisploeg wat in waardoor de kansen uitbleven, ook Almere City FC kwam niet in het eigen spel. Toch was het Cambuur dat in de 33e minuut de score verdubbelde door een counter die werd binnengeschoten door Jabcobs. Almere City FC kwam in de eerste helft tot een kans. Harrison schoot via een laagschot recht in de handen van de doelman. Cambuur ging met een terechte 2-0 voorsprong rusten.

Cambuur betere ploeg

Ook in de tweede helft zette Cambuur Almere City FC vroeg onder druk en kreeg de nodige kansen maar het was aan Smits te danken dat Almere City FC enigzins in de wedstrijd bleef. Toch was het weer de thuisploeg dat op 3-0 kwam nadat Smits een bal losliet en Jacobs zijn tweede van de avond van dichtbij binnenschoot. Een kwartier voor tijd kwam City op 3-1 uit een hoekschop. Harrison schoot van dichtbij raak waardoor de bal niet van de lijn kon worden geschoten maar er net iets achter. Daarna werd Cambuur nog een aantal keer gevaarlijk om de 4-1 binnen te schieten maar het bleef 3-1 in Leeuwarden en dat betekend dus dat City dit seizoen nog geen uitwedstrijd wist te winnen.

Negende plaats

Door de nederlaag tegen Cambuur zakt de ploeg van Robert Molenaar naar de 9e plaats in de Keuken Kampioen. Cambuur blijft eerste.

Vrijdag speelt Almere City FC de volgende wedstrijd. FC Den Bosch komt dan op bezoek in het Yanmar Stadion.

Opstelling Almere City FC:
Smits, Hammouti, Meijers, Mirani, Blackson, Kaandorp, Bensabouh, Loen, Efmorfidis, Harrison, Hunte,