Almere City FC heeft maandagavond het heenduel in de kwartfinale van de play-offs met 1-0 verloren van FC Eindhoven. Almere City FC had het overwicht maar verloor toch van de nummer 8 van de Keuken Kampioen Divisie.

Het was de thuisploeg dat in de openingsfase de gevaarlijkste kansen kreeg maar Bakker hield zijn doel schoon. Gedurende de eerste helft kwam Almere City FC beter in de wedstrijd. Na ruim een half uur moest van Bruggen noodgedwongen worden gewisseld naar dat hij verkeerd op de grond kwam en door zijn rug ging. Almere City FC kwam niet tot een grote kans voor rust en dus was 0-0 niet meer dan een logische tussenstand.

In de tweede helft nam Almere City FC het initiatief en was iets nadrukkelijker opzoek naar de openingstreffer. Maar toch was het FC Eindhoven dat toch redelijk uit het niets een kwartier voor tijd op 1-0 kwam via een goal van Dyon Dorenbosch. Almere City FC probeerde nog iets van een slotoffensief maar tot grote kansen kwam het niet voor Almere City FC.

Aankomende vrijdag staat de return op het programma. In het Yanmar Stadion wordt om 20:00 uur afgetrapt. Alle steun is nodig om de halve finale te bereiken van de play-offs. Kaarten zijn te koop via de website van Almere City FC.

FC Eindhoven
1 – 0
Almere City FC
Promotie / Degradatie Playoffs