Almere City FC is er vrijdagavond niet in geslaagd om de drie punten mee terug te nemen naar Almere. De spelers van Go Ahead Eagels en Almere City FC maakte er een boeiende wedstrijd van voor het publiek. Uiteindelijk moest City het hoofd buigen en verloor met 2-1 in de Adelaarshorst van de Eagles.

Na de zoveelste nederlaag tegen FC Volendam vorige week was Almere City erop gebrand een goed resultaat te halen in Deventer. Al vroeg in de wedstrijd kreeg City te maken met een tegenslag. Aanvaller Torino Hunte raakte geblesseerd en moest al na 6 minuten worden vervangen door Kevin Luckassen. Go Ahead Eagles was de eerste 25 minuten sterker, maar wist geen treffer te maken, mede dankzij de deze week van De Graafschap teruggekeerde Agil Etemadi.

In minuut 26 lijkt Stijn Meijer een overtreding te maken op Go Ahead speler Roland Baas. Maar scheidsrechter Rob Dieperink fluit juist vóór Almere City en geeft een penalty. Uit die penalty scoort Niek Vossebelt de 0-1 en zo leidt Almere dus na een half uur. Na de goal begon Go Ahead steeds meer aan te dringen en na een aantal kansen viel uit een hoekschop de gelijkmaker. Paco van Moorsel is degene die de bal van dichtbij binnenwerkt. Zo is de ruststand 1-1.

Na de rust leek Go Ahead sterk uit de kleedkamer te komen. Toch was het Stijn Meijer die op de 1-2 af leek te gaan, maar werd gehaakt. Zeker gezien de strafschop die Almere City in de eerste helft kreeg leek dit er toch ook wel eentje. Met een afstandsschot van Youri Loen en een kopbal van Luckassen werd Almere City steeds gevaarlijker. Toch is het uiteindelijk Thomas Verheijdt die namens de Eagels de 2-1 op het scorebord zet, na nog geen minuut in het veld te hebben gestaan. Hierna kreeg Go Ahead nog de nodige kansen, maar opnieuw stond Etemadi in de weg.

In de slotfase krijgt City nog wat kansen, waaronder één grote kans, maar Ramos schoot de bal over het doel. Hierdoor lijdt Almere City FC voor de vijfde keer op rij een nederlaag in de Keuken Kampioen Divisie. De 7.958 toeschouwers in De Adelaarshorst hebben kunnen zien dat Almere City strijd leverde, maar opnieuw geen punt wist te pakken. Volgende week krijgt City weer een kans. Dit zal opnieuw een lastige opgave worden, want dan staat de wedstrijd tegen FC Twente op het programma in het Yanmar Stadion.