Almere City FC is er vrijdagavond niet in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. In het Yanmar Stadion bleek het Jong Ajax van trainer Johnny Heitinga mede door twee benutte strafschoppen met 4-2 te sterk voor de ploeg van Gertjan Verbeek.

De openingsfase was meteen voor de gasten uit Amsterdam, Rio Hillen kopte al na drie minuten de bal op de paal en die voorkwam dat City tegen een snelle achterstand aan keek. Net als zo vaker dit seizoen kwam Almere City FC ook in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax op voorsprong. In de elfde minuut kon Lance Duijvenstijn de bal achter de goalie schieten van de Amsterdammers. Almere City FC had de score twee minuten later zelfs kunnen verdubbelen maar een stift van Ilias Alhaft werd door een verdediger van Jong Ajax uit het doel gehouden. In de 20e minuut kwam daar de gelijkmaker. Mohammed Kudus schoot de Amsterdammers op 1-1 nadat de bal van richting werd veranderd. De Amsterdammers hadden het overwicht en creƫerde ook de meeste kansen. Jong Ajax bleef daarna opzoek naar de tweede treffer maar Woud hield het doel nog schoon op kansen van Unuvar en Regeer. Almere City FC kwam er maar sporadisch uit. Tien minuten voor rust zag Pouwels zijn schot worden gekeerd door de goalie. Beide ploegen zochten de kleedkamer op bij een 1-1 ruststand.

Tien minuten na rust kreeg Jong Ajax een strafschop. Max de Waal faalde niet en schoot Jong Ajax op een 1-2 voorsprong in het Yanmar Stadion. Jong Ajax bleef daarna aanvallend voetbal spelen en dat resulteerde 13 minuten voor tijd in de 1-3 door weer een doelpunt van Max de Waal. De Waal beleefde een topavond in het Yanmar Stadion want de Amsterdammer mocht in de 83e minuut nogmaals aanleggen voor een strafschop en faalde weer niet en maakte zo zijn hattrick voor Jong Ajax. Almere City FC deed nog wat terug twee minuten voor het einde. Debutant Tijmen Wildeboer zorgde voor een 2-4 eindstand.

Door de nederlaag zakt Almere City FC naar een teleurstellende 15e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week vrijdag treed de ploeg van Gertjan Verbeek opnieuw aan in het Yanmar Stadion. Dan komt de nummer 20 FC Dordrecht onder leiding van oud-City trainer Michele Santoni op bezoek.

Almere City FC
2 – 4
Jong Ajax
Eerste Divisie