Almere City FC trapte woensdagavond om 16:30 uur af tegen VVV Venlo in de KNVB Beker. De ploeg van Ole Tobiasen kon voor het eerst in de geschiedenis bij winst overwinteren in het bekertoernooi. Almere City FC begon nog wel goed aan de wedstrijd maar was daarna niet meer zichzelf en verloor uiteindelijk met 1-4 waardoor het bekertoernooi “traditiegetrouw” ook dit seizoen weer van korte duur was. 

Eerste helft

Almere City FC begon goed aan het duel tegen VVV Venlo. De ploeg van Ole Tobiasen had in de beginfase het meeste balbezit. De eerste grote kans was echter voor de gasten uit Venlo. Een schot van Dekker werd met de vingertoppen van Woud tot hoekschop verwerkt. Maar Almere City FC wist na 10 minuten de 1-0 binnen te schieten. Een kort genomen hoekschop van Koolwijk en Kaandorp wordt door laatstgenoemde voor gegeven en ging via de rug van VVV speler Gelmi in het eigen doel. Almere City FC kreeg in de 15e minuut via Hammouti een mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen maar hij liep zichzelf vast in de verdediging van VVV Venlo. Twee minuten later was daar Emmers uit de draai met een schot maar die werd eenvoudig gepakt door Kirschbaum. VVV Venlo kwam steeds meer in het spel en dat resulteerde bijna in de gelijkmaker in de 27e minuut nadat Woud de bal nog van de lijn wist te redden. Uiteindelijk floot scheidsrechter Nijhuis voor buitenspel. Almere City FC leek het steeds lastiger te krijgen tegen VVV Venlo. Na ruim 33 minuten kwam daar dan toch de gelijkmaker. Met een beetje geluk werkte van Crooy de bal in de verre hoek achter Micheal Woud. Daarna was VVV de bovenliggende partij en in de blessuretijd van de eerste helft kwamen de Venlonaren zelfs op 1-2. Uit een hoekschop was het Arias die de bal achter Woud het doel in werkte. Nijhuis floot daarna meteen voor rust en moest Almere City FC de koppen weer de zelfde kant op krijgen.

Tweede helft

In de tweede helft was het Almere City FC met de eerste kans, een schot van Verheydt ging recht op Kirchbaum af. In de 52 minuut waren de gasten die de 1-3 binnenschoten. Voor de tweede keer kwam VVV Venlo uit een spelhervatting tot scoren. Woud kreeg de bal maar tikte hem vervolgens tegen Linthorst aan die de bal eenvoudig kon binnen schieten. VVV Venlo ging door met aanvallen. 3 minuten na de 1-3 was het Machach die namens de gasten een snoeihard schot tegen de lat uit een zag spatten. Almere City FC liet zich in de tweede helft het kaas van het brood eten en kwam op alle fronten te kort. De spelers oogde gefrustreerd en dat was ook duidelijk te zien bij Micheal Woud. VVV ging vervolgens vrolijk door met voetballen. In de 70e minuut was daar de 1-4 en weer oogde Woud niet goed bij het doelpunt van Arias die niet eens heel best op doel schoot. 10 minuten na de 1-4 leek de ingevallen en oud-Almere City FC speler Torino Hunte de 1-5 binnen te schieten maar Nijhuis keurde het doelpunt af vanwege hands. In de 84e minuut kreeg Hammouti nog een mogelijkheid voor de 2-4 na een voorzet van Lesquoy schiet hij over het doel van Kirchbaum. 1 minuut voor het einde had Sorensen nog een afstandsschot die zijn bal ternauwernood door Kirschbaum gered zag worden. Bas Nijhuis floot niet veel later af en daarmee bleek ook dit seizoen weer het bekertoernooi van korte duur voor Almere City FC.

Almere City FC krijgt aankomende maandag alweer de kans om de rug te rechten. In Eindhoven is Jong PSV de tegenstander in het laatste duel van 2020.

Opstelling Almere City FC:
Woud, van Vlerken, Helstrup, Receveur, Koolwijk, Verheydt, Lesquoy, Mirani, Emmers, Hammouti, Kaandorp