Hedwiges Maduro is begonnen aan zijn eerste zelfstandige klus als hoofdtrainer. De oud speler van o.a. Ajax en Valencia stond vandaag voor het eerst op het veld met Almere City FC U21 die hij komend seizoen onder zijn leiding heeft.

Afgelopen weekend stonden er al een aantal testen op het programma voor het nieuwe U21 team dat uit gaat komen in de Eredivisie U21. Hedwiges Maduro heeft veel zin in deze uitdaging. Ik heb natuurlijk maanden de tijd gehad om hier naar toe te werken, maar het voelt fantastisch. Ik keek er naar uit en steek er positieve energie in. Het is wel allemaal nieuw, want ik ben hier voor het eerst hoofdtrainer. Ik ben dus verantwoordelijk voor de groep en moet veel communiceren met bijvoorbeeld de directeur, het hoofd jeugdopleiding en de mensen hier op het veld.’’ Aldus Maduro op de website van Almere City FC.

Het eerste komt aankomende donderdag bij elkaar om te beginnen met een aantal testen. Maandag 6 juli staat de eerste veldtraining op het programma. Vanwege het coronavirus zullen alle trainingen voorloppig achter gesloten deuren plaats vinden.