Almere City FC heeft daags voor de competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch bekend gemaakt dat het Álvaro Peña transfervrij heeft overgenomen van het Spaanse SD Amorebieta aldus Omroep Flevoland. Peña wordt na Jose Pascual Alba Seva en Manel Royo alweer de derde Spanjaard die de reis vanuit het Iberisch schiereiland maakt richting de Flevo Polder.

De 30-jarige Álvaro Peña is een Spaanse middenvelder die transfervrij wordt overgenomen van het Spaanse SD Amorebieta dat uitkomt in de Seguna Division. De Spanjaard is in de jeugd begonnen bij het Baskische Athletic Club de Bilbao om vervolgens uit te komen voor CD Lugo, Racing Santander, Alcorcón, Albacete, CD Mirandes voordat de middenvelder neerstreek bij SD Amorebieta. In totaal speelde Álvaro Peña 398 wedstrijden in Spanje waarvan 241 in de Segunda Division. In 298 duels wist Peña 26 keer te scoren. Ook speelde de 30-jarige middenvelder twee duels in de Europa League.

Álvaro Peña tekent een contract voor één seizoen met een optie tot één extra seizoen in het Yanmar Stadion aldus Omroep Flevoland.