Almere City FC weet wat het te wachten staat in strijd om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk speelt zaterdagavond om 21:00 uur een thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen. Omdat Almere City FC hoger is geëindigd dan de Nijmegenaren wordt het duel gespeeld in het Yanmar Stadion.

Almere City FC maakte vrijdagavond in de laatste competitiewedstrijd nog kans op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Maar dan moest de ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk wel winnen van Jong PSV en moesten De Graafschap en Go Ahead Eagles punten laten liggen. Almere City FC kwam zelf niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Jong PSV en De Graafschap kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Helmond Sport. Go Ahead Eagles won wel zijn wedstrijd met 0-1 in Rotterdam en klom dus naar de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie wat betekende dat de ploeg uit Deventer volgend jaar Eredivisie voetbal speelt.

Schema playoffs om promotie/degradatie. De ploeg uit de Eredivisie kan nog wijzigen.

De duels in de playoffs om promotie/degradatie worden dit seizoen afgewerkt over 1 wedstrijd. De hoogstgeplaatste team speelt altijd een thuiswedstrijd. In de kwartfinale treft Almere City FC dus zaterdagavond NEC Nijmegen in het Yanmar Stadion. Mocht Almere City FC deze wedstrijd winnen dan treft de ploeg op 20 mei de winnaar van het duel tussen De Graafschap en Roda JC. Mocht De Graafschap de tegenstander worden van Almere City FC dan speelt City een uitwedstrijd in Doetinchem. Mocht Roda JC de tegenstander wordne dan wordt het duel afgewerkt in het Yanmar Stadion.

In de eventuele finale van de playoffs op 23 mei kan Almere City FC: NAC Breda, FC Volendam of een eredivisionist treffen. In dat laatste geval zal Almere City FC dan een uitwedstrijd spelen.