Almere City FC won zondagavond voor het tweede jaar op rij van NEC. Mirani werd matchwinner en zorgde ervoor dat Almere City FC met een 1-0 overwinning terugkeerde naar de Flevopolder.

Het spel werd al vroeg onderbroken door scheidsrechter Kevin Blom. Na twee minuten gingen de sproeiers plotseling aan in de 16 van Almere City FC. Na 1.5 minuut gingen de sproeiers weer uit en werd het spel weer hervat door Kevin Blom. Daarna moesten de toeschouwers in de Goffert tot de 22e minuut wachten op de eerste kans van de wedstrijd. Van der Sluis schoot van ruime afstand namens NEC op de paal. Almere City FC moest tot de 29e minuut wachten op de eerste kans. Lesquoy kwam er op aangeven van Helstrup gevaarlijk langs op links en schoot op doel. Alblas werkte de bal tot hoekschop. 3 minuten later was het de thuisploeg dat goed wegkwam. Na slordig balverlies in de achterhoede kon Hammouti de bal onderscheppen en de bal hard voor geven op Bouyaghlafen. Laatsgenoemde schrok er zelf van en wist de bal tamelijk voor een leeg doel naast te schieten. In de blessuretijd van de eerste helft kwam City goed weg. Woud leek de bal niet vast te hebben waardoor een aanvaller van NEC de bal nog kon voorgeven. Uiteindelijk werd de bal weggeschoten. Een vrijetrap niet veel later, werd door Woud weggetikt. Beide ploegen zochten met een 0-0 stand de kleedkamer op.

Almere City FC kwam goed uit de kleedkamer in de tweede helft. Twee hoekschoppen binnen 5 minuten leverde niet het gewenste resultaar op voor de ploeg van Ole Tobiasen. Maar in de 57e minuut kopte Mirani de 0-1 binnen na een hoekschop van Koolwijk. Een verdiende voorsprong gezien het speelbeeld in de Goffert. Daarna controleerde Almere City FC grotendeels de wedstrijd en in de 71e minuut gaf Lesquoy de bal voor op Verheydt bij de tweede paal en die kopte de bal in de handen van Alblas. NEC drong daarna aan en probeerde de gelijkmaker te foceren. Van der Sluis was de gevaarlijkste man aan NEC zijde. In de 78e minuut schoot hij in de handen van Woud. De grootste kans van NEC in de tweede helft kwam in de 90e minuut. Van der Sluis kreeg de bal van links maar raakte de bal niet goed waardoor de bal over het doel van woud ging.

Daarna kwam Almere City FC niet meer in gevaar en zo won de ploeg van Ole Tobiasen voor het tweede jaar op rij in Nijmegen. Dit keer was Mirani de matchwinner. Door de overwinning mag Almere City FC zich voor 1 dag koploper noemen in de Keuken Kampioen Divisie. (NAC Breda komt pas maandag in actie).

Almere City FC komt aankomende vrijdag weer in actie. In het Yanmar Stadion is Helmond Sport de tegenstander.

N.E.C.
0 – 1
Almere City FC
Eerste Divisie