Almere City FC heeft gisteravond in eigen huis tegen TOP Oss aan het vertrouwen gewerkt. Zo knalde de spelers uit de startblokken en wist het met 3-0 te winnen van TOP Oss.

Na een aantal rumourige weken met slechte wedstrijden en het ontslag van Molenaar vond Tobiasen het gisteravond tijd voor drastische maatregelen. Hunte, Harrison en Meijers moesten genoegen nemen met een plek op de bank. Daarvoor kwamen Venema, Kip en de van een blessure terugkerende Balker terug in de basis. De taktiek werd wat omgegooid en de spelers kregen duidelijk de boodschap mee om vanaf het eerste fluit signaal er vol op te klappen. Het zorgde al snel voor kansen en ook het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten. Doelman Perquis kan in de 4e minuut in eerste instantie nog redding brengen op een schot van Kip maar de rebound is voor Thomas Verheydt en die tikt dan ook de 1-0 binnen. Ook daarna blijft Almere City naar voren voetballen, met veel hoekschoppen als gevolg.

TOP Oss lukt het inmiddels ook om bij het doel van Joshua Smits te komen. De grootste mogelijkheid voor de bezoekers is voor Sjoerd Overgoor. Een voorzet van rechts valt in geheel vrij in de 16 voor de opkomende Overgoor, de middenvelder mag dan ook vrij inschieten maar schiet gelukkig voor Almere City naast. De wedstrijd zakt qua niveau hierna wat weg maar kansen blijven er komen. Zo wordt Venema nog diep gestuurd door een prachtige pass van Loen. De inzet van de spits eindigt maar net aan de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk wordt er na een verdienstelijke eerste helft de kleedkamer opgezocht met een 1-0 voorsprong.

In de 2e helft, waar het weer nog kouder en natter werd, liet TOP Oss zien niet zomaar zonder punten weer naar huis te gaan. Ze eiste de bal op en drongen naar voren. De Ossenaren komen heel dicht bij de gelijkmaker nadat een inzet van Piqué nog maar net door Loen van de lijn gehaald wordt. Vlak daarna moet Smits tot 2x toe redding brengen, eerst op een schot van Hettinga en daarna bij een één op één situatie met Cas Peters. Zoals vaker dit seizoen wint Smits die situatie en tikte Smits de bal voor de voeten van Peters weg. Daarmee neemt hij de spits nog wel mee die daardoor licht geblesseerd raakt en later gewisseld moet worden.

Nadat Oss het eerste kwartier de wedstrijd in handen had is de Osse storm inmiddels weer gaan liggen. Een mooi moment om toe te slaan moesten de Almeerse spelers gedacht hebben want uit het niets wordt Venema goed diep gestuurd. De huurling van FC Utrecht stormt op het doel af en faalt niet. De spits schiet de bal beheerst in de verre hoek voor de 2-0! Daarmee blijkt de wedstrijd gespeeld te zijn. Oss komt er niet meer uit en in dit typisch hollandse herfstweer doet ook Almere redelijk rustig aan. Wel komt er na een prima aanval op rechts met nog 7 minuten te gaan nog een strafschop omdat Venema naar de grond gewerkt wordt. Hij neemt zelf de penalty, maar schiet deze niet hard genoeg binnen. De doelman van Oss keert de strafschop dan ook. Niet te lang getreurd want vanuit de hoekschop die daarop volgde ging de bal alsnog het netje. Pique verschalkt zijn eigen doelman met een harde kopbal. Een kopbal waar je als aanvallende speler jaloers op zou zijn, maar helaas voor Pique ging deze dus het eigen doel in voor de 3-0.

Een mooie eindstand in een relatief eenvoudige avond. Het spel dat er het eerste kwartier op de mat werd gelegd is ook het spel dat je graag wilt zien. Vol er boven op, drang naar voren en ook het spelplezier was weer terug te vinden bij de Almeerse spelers. Op die periode kan je dan ook goed bouwen. Dat daarna het niveau wat inzakte kan tegen een tegenstander als Oss gebeuren en is gezien de periode waar Almere City uit komt ook wel logisch. Maar met 3 doelpunten en een clean sheet voor Smits en de verdediging kan er genoeg vertrouwen gehaald worden uit deze overwinning! Volgende week gaat Almere City op bezoek bij N.E.C., alweer de laatste uitwedstrijd in dit kalenderjaar. Tickets zijn daarvoor te verkrijgen via https://tickets.almerecity.nl! Uiteraard ook dan weer een live verslag op twitter van Almere City Fans en een wedstrijdverslag hier op de website!